Neverovatna priča iza istorijskog tripl-dabla:  Brate, gotov sam sa košarkom... Ne vredi

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 16:01

Neverovatna priča iza istorijskog tripl-dabla: " Brate, gotov sam sa košarkom... Ne vredi"

Košarkaš Baskonije Kodi Miler Mekintajer dao je intervju za Basketnews, u kom je otkrio da je razmišljao da napusti magičnu igru pod obručima.

Miler-Mekintajer objasnio je kako je tekao njegov put do Španije i Evrolige.

"Brate, gotov sam“, napisao je Kodi u poruci menadžeru pred početak prelaznog roka.



"Kako to misliš, gotov si?
", upitao je Herard Raventos.



"Gotovo sam sa košarkom. Ne vredi“,
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pojasnio je Miler Mekintajer.

Manje od godinu dana, pre nego što je ostvario četvrti tripl-dabl u istoriji Evrolige, plej Baskonije ozbiljno je razmišljao o penzionisanju, ali da život piše drame, pokazalo se i na njegovom primeru.

Bivši igrač Partizana dočekao je debi u Evroligi sa 29 godina i nije ostao ispod radara.

Tada je tek završio sedmu sezonu u Evropi, igrao je u Gazijantepu, ubacivao je 15,4 poena po meču, uz 4,4 skoka i 5,9 asistencija.

Gazijantep je ispao, kao što je sezonu ranije ispala i njegova Andora, uprkos tome što je igrala polufinale Evrokupa.



“Ispadneš sa Andorom... Daješ sve od sebe, boriš se, a stalno gubiš. Onda ideš u Tursku, tamo nam je išlo dosta dobro dok smo igrali u našem gradu. Kad smo se preselili u Istanbulu nismo mogli utakmicu da dobijemo. Svi smo bili psihički prazni posle zemljotresa. Ljudima iz ekipe su umirali članovi porodice", rekao je Mekintajer.ad me je strefilo. Bukvalno sam mogao da život izgubim zbog košarke. To nije situacija u kojoj želim da budem. Šta da je Gazijantep bio na pogrešnom kraju grada? Umro bih u situaciju u kojoj ni isprva nisam bio srećan",
rekao je Miler-Mekintajer.

"Gotov sam. Ili mi je barem bila potrebna slobodna godina. Kada pređeš okean, nemaš porodicu uz sebe, to je veliki stres. Nisi okružen onima koje voliš, a znate kako lete glave u svetu košarke", rekao je.

Potom je objasnio da je dobio poziv Panatinaikosa tokom sezone 2020/2021, kada ga je prvi put je zvao tim iz Evrolige.



“Pristojna sezona, imao sam pismenu ponudu da idem u Panatinaikos. Sve je spremno. Ali, ja sam lojalan čovek. Potpisao sam sa Partizanom na dve godine i rekao sam da ne želim sada da napuštam brod kad nam ne ide. Nisam želeo samo da odem. Dopadala mi se Srbija, dopadali su mi se navijači. Želim da se borim za ovu situaciju. I odbio sam. Odbio sam ponudu iz Evrolige da bih ostao u Partizanu. Znali su oni to. I nešto kasnije me izbace iz tima. I onda se zapitaš: Šta ja radim ovde? Zašto sam lojalan situaciji kada situacija nije lojalna meni? Zašto rizikujem psihičko zdravlje i mirnu glavu zbog situacija koje nisu idealne? Tako da… Da, ozbiljno sam mislio da sam završio",
ispričao je Kodi.

Svetlost na kraju tunela bila Baskonija, koja je u julu prošle godine dovela Mekintajera, koji je posle sedam meseci postao tek treći igrač u istoriji Evrolige koji je upisao tripl-dabl.

To je učinio protiv Asvela 11 poena, rekordnih 20 asistencija i 11 skokova.



“Mnogo mi je značilo sve to, posebno u ovoj situaciji. Imaš 29 godine, dve poslednje sezone si ispao iz lige, debituješ u Evroligi. Niko nije očekivao da ja budem dobar, ni da Baskonija bude dobra sa mnom na pleju. Radim ovo i za sve one momke koji kod kuće ustaju svako jutro da bi igrali košarku samo zato što je vole, a koji nisu dobili ovakvu šansu. Možda zbog okolnosti, moda zbog povrede, zbog raznih faktora. Tako je ovo i za njih", r
ekao je Miler-Mekintajer

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.