Nema više neporaženih u KLS: Pančevci zaustavili Dinamik, trijumf Voše, porazi Spartaka i Vršca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 13:50

Nema više neporaženih u KLS: Pančevci zaustavili Dinamik, trijumf Voše, porazi Spartaka i Vršca

Košarkaši Tamiša pobedili su na svom terenu ekipu Dinamika 78:73 u meču 11. kola Košarkaške lige Srbije i beogradskom klub naneli prvi poraz u sezoni.

Dinamik je u Pančevo otputovao kao jedini neporaženi tim iz prvih 10 kola KLS, sa jasnom željom da nastavi niz. Kako je teklo prvo poluvreme, činilo se da će Dorćolci u toj nameri i uspeti. Međutim, posle 11. kola u prvoligaškom društvu nema nepobedivih.

Boljom igrom u drugom poluvremenu, Tamiš je nadoknadio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << minus iz prvog poluvremena, a onda i potpuno preuzeo kontrolu nad utakmicom. Gosti su u finišu uspeli da dođu do izjednačenja 69:69, ali su taj nalet odbili Stanojević i Smiljanić pa je Tamiš je slavio rezultatom 78:73.

Pančevce je predvodio Ivan Smiljanić sa 17 poena i devet skokova, dok je Marko Šinik dodao 16, uz šest asistencija. Vojin Medarević sa 24 poena i 11 skokova i Ilija Milijašević sa 17 poena bili su najraspoloženiji među gostima.

U derbiju kola, Zlatibor je u Čajetini pobedio Spartak rezultatom 79:74. Iako rezultat govori drugačije, nikakve drame nije bilo. Domaćin je u poslednja dva i po minuta ušao sa 12 poena viška (77:65), a gosti su uspeli da završnicu učine malo zanimljivijom, ne i da preokrenu rezultat. Zlatiborce je predvodio bekovski tandem Brano Đukanović sa 24 i Nemanja Protić sa 21 poenom.

Možda i lakše nego što se očekivalo, Metalac je pred svojim navijačima savladao Vršac - 99:77. Najviše zahvaljujući sjajnoj igri u trećem periodu i odličnom šutu za tri poena, pošto su sa distance pogodili 12 puta, iz samo 27 pokušaja. U tom segmentu posebno se istakao Džorden Dafi koji je ubacio četiri trojke, ukupno 16 poena, a imao je i 7 asistencije i zajedno sa Ibrahimom Durumom (23 peona, 11 skokova) bio najzaslužniji za novu pobedu Metalca. Lazar Vasić (15 poena) i Bratislav Jeković (14 poena, sedam skokova) bili su najbolji među Vrščanima.

U ostalim utakmicama 10. kola KLS postignuti su sledeći rezultati: Zdravlje - Mladost 85:92, Vojvodina - Sloboda 86:79, Kolubara LA 2003 - Dunav 81:71, Novi Pazar - Sloga 88:77 i Čačak 94 - OKK Beograd 84:73.

Dinamik je zadržao prvo mesto na tabeli sa skorom 10-1, a isti učinak imaju još dva kluba - Zlatibor i Metalac.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.