NA KOŠARKU NE MISLI, ALI OVO MU JE STRAST: Jokić vratio konjički sport na sportsku mapu Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 17:32

NA KOŠARKU NE MISLI, ALI OVO MU JE STRAST: Jokić vratio konjički sport na sportsku mapu Srbije

Svima prva asocijacija.

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju na predstojećem Mundobasketu, međutim svojim delovanjem na zasluženom odmoru doprinosi popularizaciji sporta.

Potpredsednica Saveza za konjički sport Srbije Jelena Dimitrijević izjavila je da Savezu mnogo znači promocija od strane Nikole Jokića.

Otvoreno prvenstvo Srbije u preskakanju prepona održaće se od 28. do 30. jula u SC Kovilovo, a na Srbija open, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posle mnogo godina, stižu takmičari konjičkog sporta iz inostranstva.

Ovaj međunarodni turnir okupiće jahače iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Srbije, koji će se boriti za titulu šampiona u četiri kategorije - deca, juniori, amazonke i seniori.

- Čeka nas pun program tokom naredna tri dana. Svečano otvaranje je u petak gde ćemo pored takmičenja u preponskom jahanju moći da vidimo i prikaz filmskih veštiina konja, poni kutak za decu i vožnju fijakera i zaprega. Takođe društvo sokolara će predstaviti šta njihovi sokoli mogu da urade. Mi intenzivno radimo na popularizaciji, na promociji sporta i mogu da kažem da se ovako takmičenje godinama nije desilo kod nas. Bar ne na ovom nivou. Uspeli smo da privučemo goste iz inostranstva, iz šest ili sedam zemalja iz okruženja. Mi se nadamo da ćemo ovim turnirom uspeti da dobijemo mogućnost da organizujemo turnire Svetske konjičke federacije, Balkansku konferenciju, itd. Mi smo već njihovi članovi ali mormao da dokažemo da smo sposobni da napravimo jedan turnir koji je na evropskom nivou. To što radi Jokić nam mnogo znači. On nije u našim disciplinama ali kad god se pominju konji pominje se i Nikola Jokić. Svi su fascinirani njegovom ljubavlju i posvećenošću -  zaključila je Jelena Dimitrijević.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Katarina Lazović
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.