Muta Nikolić: Sve je ovo normalno

Izvor: B92, 09.Sep.2023, 18:29

Muta Nikolić: Sve je ovo normalno

Košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić govorio je o reprezentaciji Srbije i predstojećem finalu Mundobasketa protiv Nemačke.

Nikolić je bio u stručnom štabu Aleksandra Đorđevića kada je Srbije poslednji put igrala finale SP u Madridu 2014. godine.

A sada je intervjuu za "Informer" počeo prepoznatljivom rečenicom.

"Ljudi, šta se čudite što je Srbija u finalu? Pa, to je sve normalno. Pustite demagogiju, Srbija mora da ide na medalju", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je "Muta".

Legendarni trener je priželjkivao da Srbija u finalu igra protiv SAD, jer bi po njegovom mišljenju na toj utakmici imala više šansi za pobedu.

"Da su Amerikanci protivnici, odmah bih potpisao da osvajamo zlato. Ovako, protiv Nemaca, moraćemo debelo da se pomučimo. Više sam navijao za Amerikance, jer Nemačka je nezgodnija. Igraju organizovanije, jaču odbranu i bez sumnje, najteža su ekipa na turniru. Kod njih se zna ko kosi a ko vodu nosi. Žao mi je što nisu Amerikanci u finalu da već proslavimo zlato, a protiv Nemaca će biti teže. Ali, nema veze, i protiv njih možemo da slavimo i budemo šampioni sveta", smatra Nikolić.

Mutin miljenik Bogdan Bogdanović najviše ga je impresionirao na meču protiv Kanade u polufinalu.

"Ma, to je bio vrh vrhova meč za naš tim. Bogdan je sve radio onako kako to zna napadački, ali je bio dobar i u asistiranju i odbrani. Gudurić je imao značajnu ulogu, kao i Dobrić, kojeg izgleda nisu skautirali. Igrači poput Dobrića i Avramovića su najgori za protivnike, jer sve rade na terenu. Kanađani su delovali malo umorno, a to su naši momci iskoristili", uveren je legendarni trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.