Mladi Slovenac okončao seriju poraza Mege

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi Slovenac okončao seriju poraza Mege

Košarkaši Mega Bemaksa su pobedili Igokeu u Laktašima rezultatom 72:69 u devetom kolu ABA lige.

Mega je do pobede došla trojkom mladog Slovenca Blaža Mesičeka u poslednjim sekundama utakmice.

Srpski predstavnik je time okončao seriju od pet poraza i zabeležio tek drugu pobedu posle devet odigranih utakmica.

Tokom celog meča viđena je istinska rezultatska klackalica u kojoj je najveću prednost imala Igokea, +8.

Meč nije obeležila kvalitetna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << košarka i malobrojna publika uglavnom nije imala čemu da se divi, ali je zato dobila neizvesnu završnicu.

U poslednjem minutu Rašad Von je pogodio trojku za domaćina i doneo izjednačenje, a onda je u poslednjem napadu Mesiček primo povratni pas, namestio ruku i pogodio trojku "kao kap" za pobedu.

Čovek odluke je na kraju imao deset poena, uz ne najbolji šut iz igre, a najefikasniji u Megi bili su Stanić i Tanasković sa po 12 poena, dok je Mišković podbacio sa pet poena i jednom asistencijom, uz šut iz igre 1/11, za 27 minuta na parketu.

Najbolji kod domaćina bio je Von sa 21 poenom i pet skokova, a pratili su ga Evans sa 12, odnosno Karniuskas sa 11 poena.

ABA liga, 9. kolo:

nedelja:

Igokea – Mega 69:72

17.00 Olimpija – Zvezda

20.00 Cibona – Koper

20.00 Partizan – Krka

subota:

Mornar – Budućnost 92:95

petak:

FMP – Zadar 93:67

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Majami "izvukao" pobedu u Bruklinu

Izvor: B92, 02.Dec.2019

Košarkaši Majamija su uspeli da savladaju Bruklin na gostujućem terenu rezultatom 109:106...Veoma dramatičan meč je rešen u poslednjim sekundama...U dva navrata je Spenser Dinvidi imao priliku da donese, najpre vođstvo, a potom i izjednačenje Netsima, ali je u oba slučaja bio neprecizan...Prvu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.