Miško Ražnatović je generator talenta srpske i hrvatske košarke

Izvor: B92, 30.Sep.2023, 10:26

"Miško Ražnatović je generator talenta srpske i hrvatske košarke"

Hrvatski trener slaven Rimac kaže da prvi čovek Mege i srpski košarkaški agent Miodrag Ražnatović radi velike stvari za razvoj mladih igrača u obe države.

Poslednjih godina, osim srpskih, kroz Megu je prošao i solidan broj hrvatskih košarkaša čije je karijera potom doživela uzlet.

Rimac se u razgovoru za portal Germaniak ovrnuo na aktuelnosti u regionalnoj košarci i na moć koja je trenutno koncentrisana u Beogradu, u dva tima.

"Oni (Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Partizan) su otišli u neku dimenziju više, koja je jako dobra za njihov sport i njihove navijače. Partizan ima 25.000 ljudi na utakmicama, ali opet nisam siguran koliko je to dobro za njihove igrače ako su na parketu petorica Amerikanaca. Svaki taj skupoceni Amerikanac zatvara mesto domaćem igraču. Zvezda i Partizan prate trendove klubova koji su ipak finansijski zdravije oblikovani. Ali imaju vojsku navijača iza sebe i konkurentni su u Evroligi. Za njihovu košarku to dobro, ali nisam siguran da li je i za mlade igrače“, misli Rimac ono što misli i većina srpske košarkaške javnosti.

Rimac je, očito, poklonik razvoja mladih domaćih igrača ma koja zemlja i koji klub da su u pitanju. U tom smislu ima veliko poštovanje prema gazdi Mege Miodragu Ražnatoviću za čiji rad postoje oprečna mišljenja i u Srbiji i u Hrvatskoj, ali za Rimca nema dileme da je u pitanju čovek koji brine o karijerama mladih igrača.

Rimac postavlja pitanje i u kom pravcu bi tekle karijere nekih aktuelnih hrvatskih igrača da nisu prošli kroz Megu.

"Osim toga, Srbi imaju Miška Ražnatovića koji gura mlade igrače, ima svoj klub i uvek napravi jako dobru selekciju. On je veliki generator talenta, iako kod nas ima malo drugačiju reputaciju. Ali pitanje je šta bi bilo s Ivišićima, Jelavićem, Matkovićem, Rudanom, da nisu napredovali kod njega...”, rekao je Slaven Rimac za Germanijak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.