Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljković: Ovo je čudo; Radočaj: Ispisale smo istoriju

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da je ekipa osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Riju ostvarila čudo.

Šampionke Evrope u borbi za treće mjesto nadigrale su Francusku 70:63 i olimpijskom timu Srbije donijele osmu medalju u Riju, ali i zaokružile odličan uspjeh srpske košarke nakon što se muška selekcija plasirala u finale.

"Da li ljudi shvataju šta znači brozana olimpijska medalja? >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Imamo izvanredne sportiste, ali bronza je čudo u ženskoj košarci. Velika sreća i radost za nas... Vjerovali smo na poluvremenu, moralo je da 'pukne' u nama i izašli smo jači u nastavku", rekla je Maljković poslije utakmice za RTS.

Košarkašica Tamara Radočaj nije skrivala oduševljenje poslije pobjede nad Francuskom i novog uspjeha.

"Presrećna sam, drago mi je što smo se vratile poslije polufina i da pokažemo jedinstvo koje nas krasi. Ispisale su još jednu istoriju osvajanjem bronzane medalje. Uspjeli smo da iskontrolišemo skok Francuske, postigle lake poene i "ginule" jedna za drugu", rekla je Radočaj.

Njena saigračica Saša Čađo bila je ponosna na rezultat nacionalnog tima.

"Nevjerovatan osjećaj, ponosna sam na ovu ekipu. Ostavili smo srce na terenu, idemo sad da slavimo", navela je Čađo.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Ovo je san srpske košarke na koji smo čekali decenijama da se ostvari! Hvala vam djevojke na tome, vi ste srce i ponos naše zemlje, naše Srbije! Svaka čast, čestitam i vama i stručnom štabu i Košarkaškom savezu Srbije na ovom uspjehu za koji smo živeli! Bravo“, navodi se u čestitki ministra Udovičića, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

Čestitkama se pridružio i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

"Sve čestitke za igru i borbenost. Bravo košarkašice", poručio je premijer Vučić na svom Tviter nalogu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.