Maljković: Odlazim jer sam emotivno i fizički ispražnjena

Izvor: RTS, 03.Jan.2017, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljković: Odlazim jer sam emotivno i fizički ispražnjena

Marina Maljković, sada već bivša selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, objasnila je da je ostavku podnela zbog emotivnog i fizičkog pražnjenja.

"Nakon mnogo neprospavanih noći i mnogo razmišljanja, donela sam tešku odluku da ne budem više selektorka reprezentacije Srbije. Jedini i osnovni razlog jeste emotivno i fizičko pražnjenje, koje je i normalno. Ne volim reč umor, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je ne dozvoljavam ni svojim košarkašicama. Potreban mi je odmor", rekla je Maljkovićeva novinarima u Beogradu.
Ona je istakla da se ne povlači iz srpske košarke, već da će nastaviti da se angažuje kroz svoj "Pokret za žensku košarku", čiji je cilj popularizacija i omasovljavanje košarke među devojčicama. Maljkovićeva je istakla da je neposredni cilj da, kroz taj projekat, 1.000 njih zaigra košarku.

Ona je zahvalila svima u savezu, "od operativaca i ljudi iz senke" do funkcionera, kao i svom stručnom štabu i svim košarkašicama sa kojima je radila.
"Ne samo onima koje su nosile medalje oko vrata već i svakoj pojedinačnoj koja je bila i na jednom jedinom treningu. Jedino što mi je žao što neću moći da sarađujem sa čovekom koga izuzetno cenim, koji je legenda naše košarke. Ne samo kao igrač već i kao funkcioner", rekla je Maljkovićeva.
"KSS će imati u meni najvernijeg prijatelja, nekoga ko je spreman 24 sata da pomogne", zaključila je ona.
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je bio jezgrovit u svom izlaganju. Naglasio je, pre svega, da odlazak Marine Maljković nije dobra vest.
"Nakon razgovora sa Marinom, dobro sam razumeo njene razloge odlaska. Stavio bih sve ovo u rok službe. Mi se okrećemo traženju naslednice, što moramo da uradimo u najkraćem roku jer nas čeka Evropsko prvenstvo", istakao je Danilović.

Marina Maljković je reprezentaciju Srbije preuzela u avgustu 2011. godine. Sa nacionalnim timom osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015. godine, kao i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2016. godine.
Ona je trenutno trener Galatasaraja, a u karijeri je vodila i Hemofarm, Partizan i Lion.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marina Maljković: Potreban mi je odmor...

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jan.2017

Legendarna selektorka se i zvanično oprostila od ženske košarkaške reprezentacije..Predvodnica najuspešnije "postjugoslovenske" ženske košarkaške reprezentacije, Marina Maljković podnela je i zvanično ostavku na mesto selektora..."Posle dosta neprospavanih noći donela sam odluku da ne nastavim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.