Maljković: Istorijski uspeh, u Srbiji se igra dobra košarka

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Jun.2013, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljković: Istorijski uspeh, u Srbiji se igra dobra košarka

Selektor Srbije Marina Maljković rekla je posle pobede nad Italjom da je ostvaren istorijski uspeh i da su njene izabranice pokazale da se u Srbiji igra dobra ženska košarka.
(FOTO: FIBA)
Srpske košarkašice savladale su selekciju Italije sa 85:79 i plasirale se u polufinale prvenstva Evrope u Francuskoj, ali su obezbedile i učešće na šampionatu sveta, sledeće godine u Turskoj.
Neopisivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << smo srećne, jer smo ostvarile istorijsku pobedu i pokazale da se u Srbiji igra dobra ženska košarka. Međutim, nećemo se zadovoljiti postignutim. Sada sledi priprema za nove duele – izjavila je Maljkovićeva nakon briljantne pobede i odlične igre u završnici dramatičnog susreta sa Italijankama.
Jedna od najzaslužnijih za ogroman uspeh srpske reprezentacije, Jelena Milovanović, rekla je da ona i saigračice još nisu ni svesne šta su napravile na kontinentalnom prvenstvu.
Plačemo od sreće. Znale smo da možemo da pobedimo, ali nije bilo lako, bile smo prave u finišu utakmice. Ne zanima nas ko je protivnik u polufinalu, igraćemo našu igru, pa šta bude – poručila je Milovanovićeva.
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine,   Nova godina

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

DAMA HERC: Košarkašice – onoo najbolje!

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2013, 14:21

Piše: Svetlana Ceca Vujčić. Svaka čast našim košarkašicama, pokazale su – sve dobro! I kako se igra košarka, bori za svoju zemlju, raduje i, sve to voli. Igra, otadžbina, sam život…. . Njihova posvećenost pleni, želja, volja i vera nose sve pred sobom, pa ni majstorstvo ne ostaje u svlačionci,...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.