Košarkašice šabačke Duge, priča kako se ostvaruju snovi

Izvor: RTS, 19.Jun.2020, 15:52

Košarkašice šabačke Duge, priča kako se ostvaruju snovi

Uz Metaloplastiku i Medicinar u rukometu i fudbalere Mačve, Šabac ima još jednog prvoligaša. Na košarkaškom nebu pojavila se - Duga.
Slavlje nakon pobede nad rivalom iz Kragujevca, početkom marta obezbedilo im je sigurno drugo mesto u Drugoj ligi . Radost trijumfa za košarkašice Duge ujedno je bila i za ulazak u elitno takmičenje. Zbog prekinutog prvenstva dva kola pre kraja, potvrda klupskog uspeha >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stigla je u junu.

" Ostvarile smo naš košarkaški san, baš zbog toga što smo verovale jedna u drugu i zato smo uspele," kaže  Isidora Trifković, ŽKK Duga, Šabac, " a nije bio lako, trebalo je i truda i stpljenja. Trud nas je uveo u Prvu ligu, sreća je ogromna!"
Uspeh utoliko veći jer je Duga na šabačkom košarkaškom nebu samo pet godina. Pokrenuo ih je entuzijazam, podržali sportski zaljubljenici,  uz nekoliko iskusnijih igračica. Mladost i košarkaški snovi i ciljevi bili su glavni moto. Uporedo sa rezultatima kluba,  rasle su i igračice.
Andrijana Ilić se seća: "Došla sam pre pet godina, dobila sam nadimak "krofnica". Sad sam porasla a nadimak je ostao isti i s ponosom ću ga nositi u Prvoj ligi."
Zajedništvo, prijateljstvo, klub kao porodica. U Dugi danas stotinu članova. U školici košarke je preko 60 devojčica, vredne su, talentovane i vole ovaj spopt, navodi Renata Stepanović, igračica i trener mlađih kategorija.
 Među njima je i  Dunja Antonić. Kad poraste, ona želi da bude kao njen trener, da lepo ubacuje trojke i da nikad ne prestane da trenira.
Pre pet godina imali su cilj, imali sportske snage i volje da krenu utvrđenim planom. Uz Prvu ligu, tri mlađe košarkašice u reprezentativnom dresu!
" Isplati se uložen trud, isplati se ustajanje na jutarnje treninge, isplati se poslednji atom snage koji se da svaki put u ovoj hali,  nema dileme da će pre ili kasnije to doneti sjajan rezultat, za nas je to ova godina i mi smo zbog toga jako srećni," kaže trener Vuk Stepanović.
Uramljenim dresom za prvi rođendan otvorile su klupski album. Naredni će, kažu Dugice, biti sa potpisima prvoligaškog trijumfa.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.