Izvor: Radio 021, 07.Okt.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Vojvodine poraženi za gotovo 50 koševa razlike na startu KLS

Košarkaši Vojvodine ubedljivo su poraženi od Dunava rezultatom 117:68 na startu Košarkaške lige Srbije.

Bilo je upitno da li će uopšte Voša igrati ovu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbiji, ali je od saveza dobila zeleno svetlo. Mnogo igrača je napustilo u klub u toku prošle sezone i u prelaznom periodu, a među njima su Grubor, Biroslavljev, Stojanović, Matović, Šućur. Možda i najvažnije, tim je napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vezivno tkivo ekipe, trener koji je uveo Vojvodinu u KLS i koji je sa njom uspevao da igra Superligu i došao na korak do poziva u ABA 2 ligu - Filip Socek.

Kako se već pisalo na ovu temu, klub se ponovo nalazi na ivici gašenja, sredstava nema, a problem je nastao sa jednim od poverilaca. Zbog svega toga, ove sezone Voša igra sa sastavom čiji dobar deo čine juniori.

Prvi ligaški meč koji je vodio trener Marko Skoko, za igrače Vojvodine bio je prilično bolan. Ekipa Dunava je na domaćem terenu potpuno nadigrala Vojvodinu.

Već posle prve četvrtine, koju je Dunav dobio sa 33:20, domaćini su imali osetnu prednost, koju su uvećali do odlaska na poluvreme kada je rezultat bio 56:39. Utakmica je bila potpuno rešena u trećoj četvrtini u kojoj su košarkaši Dunava postigli 35 koševa, dok su crveno-beli došli do brojke od 20 poena. Poslednja četvrtina, u kojoj je Dunav slavio sa 26:9, samo je zakucala loš rezultat Novosađana na 117:68.

Dunav je bio u gotovo svemu dominantniji od Voše. Vojvodina je ubacila svega trećinu bacanja za dva poena, Dunav je bio na 59 odsto. Vojvodina je u pokušajima za tri poena bila uspešna u 29 odsto šuteva, dok je od Dunava jedino bilo bolja sa linije slobodnih bacanja i to za jedan odsto.

U ekipi Vojvodine najviše se istakao Aleksa Zarić sa 17 koševa, dok je u ekipi Dunava najefikasniji bio Miljenović koji je ubacio 19 koševa.

U prvoj utakmici na svom terenu, Voša će u subotu, 12. oktobra, dočekati izuzetno teškog rivala Zlatibor.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.