Košarkaši Belgije ne žele da igraju odloženi meč

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jul.2022, 23:02

Košarkaši Belgije ne žele da igraju odloženi meč

Iako je Svetska kuća košarke objavila da će se odloženi meč Srbije i Belgije odigrati u ponedeljak, 4. jula u hali "Čair" u Nišu, Belgijanci su saopštili da ne žele da igraju tad, piše Sport klub.

Kako javljaju izveštači Sport kluba, TV kanala koji je prenosio meč, Belgijanci su saopštili da ne žele da igraju u ponedeljak.

Belgijanci napustili teren; foto: JV / Marko Mitić
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Prema pravilima FIBA, ako se Belgijanci ne pojave u zakazano vreme, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 20:0 za Srbiju.

Meč je prekinut nakon 2 minuta i 6 sekundi zbog nestanka svetla u hali. Nekoliko puta je kvar otklonjen i bilo je naznaka da će se meč nastaviti, nakon sat vremena je odlučeno da se pomeri meč.

Novi termin je ponedeljak, 4. jul od 19 sati.

Ovo je poslednji meč prve runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Na pet odigranih utakmica do sada, tim Srbije ima tri pobede i dva poraza, a ova utakmica je od velike važnosti pred drugu fazu kvalifikacija jer se ostvareni rezultati prenose u novoformiranu grupu u kojoj će Srbija, Letonija i Belgija odmeriti snage sa timovima Grčke, Turske i Velike Britanije.

Od tih šest timova, samo tri će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo koje je sledeće godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Belgijanci ne žele da igraju u ponedeljak

Izvor: B92, 03.Jul.2022

Košarkaška reprezentacija Belgije ne želi da igra u ponedeljak odloženi meč kvalifikacija sa Srbijom...Kako prenosi Sport klub, Belgijanci su već saopštili tu odluku, a ukoliko se ne pojave u zakazano vreme, meč će biti registrovan služebnim rezultatom – 20:0 u korist Srbije...Utakmica je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.