Košarka: sudije, delegati i službena lica se odrekli honorara u humanitarne svrhe

Izvor: JužneVesti.com, 19.Feb.2024, 16:43

Košarka: sudije, delegati i službena lica se odrekli honorara u humanitarne svrhe

Honorare i sudijske takse koje je trebalo da dobiju za rad na "Moja kravica Mini-kupu", pionirskom takmičenju između ekipa učesnika Kupa Radivoja Koraća u Nišu, sudije, delegati i službena lica daće za lečenje 4-godišnjeg Novaka Simića kome je novac potreban za logopedske i defektološke tretmane, fizikalne i radne terapije, specijalističke preglede, ortopedska pomagala, tretmane matičnim ćelijama i za putne troškove.

Pioniri Mege osvojili su "Moja kravica Mini >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kup" pošto su u finalu pobedili vršnjake iz Crvene zvezde rezultatom 105:90. Osim po sportskoj priči, ovo finale ostaće upamćeno po humanitarnoj noti. Službena lica, sudije i delegati su odlučili da se odreknu honorara i sudijskih taksi za ovo takmičenje i iznos uplate za lečenje Novaka Simića.

Cilj ovakve odluke službenih lica nije da ovim istaknemo sebe i skrenemo pažnju na nas, već nam je cilj da i kod drugih koleginica i kolega iz drugih sportova, kao i kod svih građanki i građana ove zemlje, ukoliko možemo utičemo da se odeknu makar "jednog kapućina mesečno", koji verujemo da pričinjava mnogima veliko zadovoljstvo, kao i 30 sekundi svoga dragocenog vremena, i pošalju makar SMS - kažu sudije.

Novak Simić je rođen prevremeno nakon čega je bio intubiran do četvrtog dana života. U 6. danu života preveden je na Institut za neonatologiju gde je proveo 13 dana na oksigenoterapiji.

Ustanovljene su dijagnoze centralnog poremećaja koordinacije težeg stepena (CP), specifični mešoviti poremećaji razvoja (F83) kao i cerebralna paraliza (G80.1 Paralysis Cerebralis). Novak prati pogledom, osmehuje se, zainteresovan je za igračke, kreće se nesigurno, uspravlja se pridržavajući se u visokoklečeći položaj. Jednostavne naloge izvršava povremeno i nedosledno. Reaguje na poziv imenom - kažu.

Kako bi Novak nastavio sa lečenjem, napredovao i imao bezbrižno detinjstvo svojih vršnjaka potrebna je pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija.

Sredstva su potrebna za logopedske i defektološke tretmane, fizikalne i radne terapije, specijalističke preglede, ortopedska pomagala, tretmane matičnim ćelijama, kao i za putne troškove.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.