Konstantin završio takmičenje na poslednjem mestu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin završio takmičenje na poslednjem mestu

U poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije susrela su se dva izuzetno mlada tima, kojima je pobeda u ovom meču značila beg sa poslednjeg mesta, iako odavno nemaju šansu za opstanak. Iako je favorit bio domaćin, niški Konstantin, Smederevo je bilo mnogo motivisanije i uspelo da pobedi rezultatom 79:85.

Iako su od početka gubili, serijom u završnici prve i na početku druge četvrtine, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je najveći doprinos dao Jovan Antić, ali su i Miša Milojević i Jovan Anđelković pogodili neke vrlo lepe šuteve, Konstantin je ubedljivo poveo.

Međutim, sredinom drugog dela desio se neverovatan pad u niškom timu, svi su promašivali osim Antića, odbrana je imala velike rupe, ređale su se izgubljene lopte i greške svojstvene igračima bez ikakvog iskustva.

Sa druge strane, Jovan Vojinović i Stefan Simić igrali su odlično, pokazavši raskošan talenat brojnim osvojenim loptama i odličnim napadima. Uspavani niški tim i halu “Čair” budile su samo česte trojke Antića sa velike udaljenosti.

Poslednja nada za domaći tim javila se 5 minuta pred kraj, kada su smanjili na 3 poena zaostatka, ali se Smederevo opet vratilo i već tada je bilo jasno da Nišlije ipak neće uspeti da pobegnu sa poslednjeg mesta na tabeli.

Poslednji udarac za Konstantin bila je i 5. lična greška Antića, koja je značila i napuštanje terena, ali njegov izlazak iz igre propratio je vrlo lep potez celog štaba protivničke ekipe koji je još tokom trajanja meča prišao da mu čestita na partiji.

Trener Nišlija Ivan Simić ocenio je da je presudila 2. četvrtina, ali i igra bez ikakve volje i želje, potpuno suprotna onoj u prošloj utakmici, u kojoj su ubedljivo pobedili Slogu u Kraljevu.

Imali smo plus 11 i 3 napada da podignemo to na 15, 20, ali to nismo umeli da iskoristimo, tako u drugom poluvremenu nismo imali ni volje ni želje. Hvala svima koji su nas pratili u ovoj mučnoj sezoni, ali ovaj mladi tim je pokazao u poslednja 2 meseca kako se bori za nešto, bez obzira na sve probleme - rekao je Simić.

U niškom timu volja se videla samo kod Jovana Antića, koji je dao 43 poena, više od polovine ukupnih poena ekipe, postavši tako najbolji strelac kola. Osim njega, s vremena na vreme je pogađao Jovan Anđelković, a Miloš Stojanović bio je dobar u skoku u odbrani.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.