Konstantin gostuje fenjerašu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2016, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin gostuje "fenjerašu"

Košarkaši niškog Konstantina gostovaće poslednjeplasiranoj Jagodini u 16. kolu Košarkaške lige Srbije u subotu 16. decembra u 19 sati. Na klupu se vraća trener Cvetković, a Vitkoviću i Tasiću, koji su suspendovani, pridružio se povređeni Mladenović.

Nakon lavovski izvojevane pobede u prethodnom kolu protiv Beovuka, niške košarkaše očekuje putovanje u Jagodinu. Ekipi iz grada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa Belice ne cvetaju ruže ni ove sezone, ostvarili su samo jednu pobedu iz 15 odigranih utakmica.

Zbog smanjene rotacije ne sme da dođe do opuštanja, već moramo da odigramo na gornjoj granici svojih mogućnosti. Pogled na tabelu može da zavara, Jagodina ima nekoliko talentovanih košarkaša, koji na samopouzdanje mogu da odigraju dobru utakmicu - rekao je plejmejker Konstantina Strahinja Stojačić.

Ako se baci pogled na tabelu, Konstantin će u subotnjoj utakmici poneti zvanje apsolutnog favorita, ali niškim tim ima izuzetno delikatnu situaciju na unutrašnjim pozicijama. Drugi i poslednji meč zbog suspenzije preskočiće Tasić i Vitković, a zbog virusa neće igrati ni Lazar Mladenović.

Ako krenemo od pozicije centra, posle Gorana Ostojića, sledeći igrač pokriva krilnu poziciju, tako da ćemo morati dodatno da menjamo rotaciju. Zbog skraćenog igračkog fonda, utakmica u Jagodini tražiće dodatnu potrošnju energije, a na nama je da je usmerimo na prave stvari. - istakao je prvi trener Nišlija Marko Cvetković.

Prema rečima šefa stručnog štaba niškog tima Jagodina ove sezone nema rezultatski imperativ, već kroz utakmice imaju drugačiji cilj.

Imaju u svojim redovima izuzetno mlade igrače, koji igrajući ovu ligu stiču iskustvo za naredne sezone. Mogu biti izuzetno neugodni u igri 1 na 1, što smo mogli videti u Nišu, kada su nam “disali za vratom” veći deo meča. Doduše, i mi smo dozvolili zbog naše neubedljive igre, tako da moramo da ispravimo to i eventualnom pobedom dodatno pobegnemo ekipama plasiranim od 5. mesta i niže - zaključio je Cvetković.

Nakon 15 odigranih kola Konstantin se nalazi na drugom mestu na tabeli sa skorom 12-3, a Jagodina je ubedljivo poslednja.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Konstantin na gostovanju u Jagodini

Izvor: Studnel.com, 15.Jan.2016

Tim Konstantina u ovom duelu biće jači za u prošlom kolu suspendovanog trenera Cvetkovića, dok igračima Vitkoviću i Tasiću preostaje da presede još ovaj susret zbog kazne. Nakon teške utakmice u prošlom kolu, ali i pobede protiv Beovuka, ovaj susret dolazi kao prava prilika za uvertiru pred...

Nastavak na Studnel.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.