KSS kategorički: Denver ne sprečava Jokića da igra na Evrobasketu!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Apr.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS kategorički: Denver ne sprečava Jokića da igra na Evrobasketu!

Saša Đorđević je već razgovarao sa Arturasom Karnišovasom

Nikola Jokić na Evrobasketu - da ili ne? Menadžer Miodrag Ražnatović kaže da u Denveru smatraju da bi Nikoli Jokiću bilo pametno da ovog leta propusti reprezentativnu akciju i poradi na fizičkoj snazi kako bi Nagetse naredne sezone poveo do plej-ofa. Ali u Košarkaškom savezu Srbije imaju drugačije viđenje situacije. Dijametralno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << suprotno.

Jer na adresu u Sazonovu stiglo je pismo Arturasa Karnišovasa, zamenika Denverovog generalnog menadžera.

"Na osnovu sporazuma Fibe i NBA ne možemo i nećemo sprečavati Nikolu da igra za reprezentaciju Srbije. Obavestite me ako imate dodatna pitanja. Već sam o ovoj temi razgovarao sa Sašom Đorđevićem. Hvala", odgovorio je Karnišovas na konkretno pitanje KSS-a: "Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017. godine".

U saopštenju dostavljenom medijima KSS obrazlaže...

"S obzirom na učestalu neprofesionalnost da se o igračima, kandidatima za košarkašku reprezentaciju Srbije, prve vesti o eventualnom otkazivanju učešća često šalju kroz medije preko trećih lica, umesto da se prvo obavesti Košarkaški savez Srbije, ne želimo da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu, dajemo šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da ukratko objasnimo sportskoj javnosti, ali i svim igračima i saradnicima, istinitu činjenicu.

Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnosti (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja.

Kao potvrdu našeg stava, a sigurni smo i stava svih sportskih radnika, u nastavku prilažemo odgovor potpredsednika i pomoćnika generalnog menadžera Denver Nagetsa gospodina Arturasa Karnišovasa, koji je korektno i sportski odgovorio na pravovremeno i konkretno pitanje upućeno od strane KSS: Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017?

Ovim završavamo sa bilo kakvim komentarima povodom ove situacije".

Istina, Karnišovas nije ni smeo da pošalje drugačiji odgovor. Jer pravila su jasna. Igrač odlučuje.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.