KSS: Imamo novog predsednika! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 15.Dec.2016, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS: Imamo novog predsednika! (FOTO)

Novi prvi čovek srpske košarke je Predrag Danilović.
Izbor je donešen jednoglasno, svih 27 delegata je glasalo za Danilovića kao prvog čoveka KSS-a.
Legendarni košarkaš je bio jedini kandidat za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, trebalo mu je 17 glasova a dobio je svih 27. Njegov mandat će trajati četiri plus dve godine.
– Ovo je za mene velika čast i smatram da je ovo veliko priznanje za celu moju karijeru kao sportiste. Verujte mi, nisam spremao >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << nikakve papire da pričam i da čitam, smatram da je ovako mnogo iskrenije i mnogo bliže mom skromnom. Gospodin Dragan Đilas je moj dugogodišnji prijatelj i ponosan sam na njega, kao i na sve što je uradio u Savezu i ako moj tim i moji saradnici i ja uspemo da uradimo jedan deo ovog što se desilo prethodnih šest godina biću veoma ponosan, rakao je novoizabrani predsednik.

Danilović će srpsku košarku voditi sa četiri saradnika, a evo koja su njegova prva očekivanja:
– Srbija je zemlja košarke. Za sve kritike vrata će biti uvek otvorena. I uvek bi voleo da kritike dobijam direkton u lice. Trebaće mi sva vaša pomoć, svaka ideja će doći na razumevanje mene i saradnika. Ne bih previše da pričam osim toga što sam zahvalan svima na poverenju. Verujte mi da mi nije nimalo svejedno, rekao je Danilović.
Reč je imao i čovek koji “predaje štafetu” novom predsedniku KSS-a, Dragan Đilas:
Na ovom mestu smo bili pre šest godina. Zahvaljujem svima kojima je košarka u srcu na velikoj podršci koju smo imali. Mislim da je ljubav koju svi imamo prema ovom sportu doprinela svim uspesima reprezentativne košarke. Iza nas je lepih šest godina, nadam se da će tako biti i pred novim rukovodstvom. Da svi pokažemo da je ovo posebna organizacija i sport. Naš jedini klub je Srbija. Čestitam Saši na tome što će preuzeti vođenje naše košarke, rekao je Đilas.

Prilikom proglašenja novog prvog čoveka srpske košarka, starom, Draganu Đilasu je legendarni Bora Stanković dodelio Zlatnu značku.
The post KSS: Imamo novog predsednika! (FOTO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danilović posle izbora: ''Hvala Đilase, nije mi svejedno...''

Izvor: Sportske.net, 15.Dec.2016

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije zahvalio je svom prethodniku na svemu što je učinio za srpsku košarku u proteklih pet godina i izrazio nadu da će on na istoj funkciji uspeti da odradi makar jedan deo svega toga...Kako smo objavili nešto ranije, Predrag Danilović je na Skupštini KSS...

Nastavak na Sportske.net...

Đilas: Ponosan sam što me menja Danilović

Izvor: B92, 15.Dec.2016

Doskorašnji prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Djilas izjavio je da mu je čast što ga je Predrag Danilović nasledio...Đilas veruje da će Danilović biti uspešan kao što je on bio tokom šest godina u Sazonovoj 83...Danilović je u četvrtak jednoglasno izabran na Izbornoj skupštini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.