KS Španije nudi Skariolu ugovor do 2024.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KS Španije nudi Skariolu ugovor do 2024.

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo dobio je ponudu tamošnjeg saveza da produži saradnju do 2024. godine.

Italijanski stručnjak ima 59 godina i trenutno je asistent Nika Nursa u timu NBA ligaša i šampiona Toronta.

"Imamo potpuno poverenje u Skariola. Naša namera nije da obnovimo ugovor samo na jednu godinu već da kompletiramo novi četvorogodišnji ciklus", rekao je predsednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za list "As".

Skariolo je na klupu Španije došao 2009. godine sa kojom je osvojio zlatne medalje na Evropskim prvenstvima 2009. i 2011. godine, dok je na Olimpijskim igrama 2012. osvojio srebrnu medalju, posle poraza od SAD u finalu.

U novembru 2012. odlučio je da napusti selektorsku poziciju, da bi se u maju 2015. godine vratio na mesto selektora Španije

U svom drugom mandatu na klupi "crvene furije", Skariolo je do sada osvojio zlatnu medalju na EP 2015. i na SP 2019, kao i bronzane medalje na Olimpijskim igrama 2016. i na EP 2017.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.