Svetski šampion vezuje selektora

Izvor: Sportske.net, 01.Apr.2020, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski šampion vezuje selektora

Uskoro potpisuje produžetak saradnje.

Kako prenosi "Sportando", KS Španije rešio je da produži saradnju sa aktuelnim selektorom Serđom Skariolom.

Italijanski stručnjak predvodi reprezentaciju Španije od 2015. godine, a prethodno je na istom mestu radio od 2009. do 2012. godine.

Osvojio je tri Evrobasketa sa Špancima, kao i bronzu na EP 2017. godine, ima i srebri na OI 2012. godinei bronzu na Igrama 2016. godine, a minule godine je bio i prvak sveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa Španijom, osvojio je Mundobasket u Kini.

Predsednik Saveza Španije Horhe Garbahosa želi da produži saradnju sa Italijanom, koji obavlja i ulogu asistenta u Toronto Reptorsima.

Ideja je da se saradnja produži do 2024. godine, čeka se odgovor 59-godišnjeg stručnjaka.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Španci nude Skariolu produžetak ugovora na još četiri godine

Izvor: MozzartSport.com, 02.Apr.2020, 09:40

Jedna od prvih pomisli na nacionalnu košarkašku reprezentaciju Španije svakako je njen selektor, Serđo Skariolo. Iskusni stručnjak osvojio je zajedno sa državnim timom ukupno osam medalja, a od toga četiri zlatne, pa ne čudi što tamošnja federacija želi da obezbedi njegov ostanak na klupi....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.