Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 11:27

Jelena Bruks je u uključenju za RTS poručila sudiji da lopta ne laže

Jelena Bruks, kapiten ženske košarkaške reprezentacije, rekla je u uključenju za RTS da naš tim nije mogao da izgubi duel protiv Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, iako su sudije pogurale domaćina ka trijumfu u poslednjim trenucima. Špankinje ipak nisu iskoristile taj poklon i Srbija je napravila veliki podvig trijumfom posle produžetka nad dvostrukim uzastopnim evropskim šampionom. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Lavice" su trijumfovale sa 71:64 i tako došle do borbe za medalju, a Jelena Bruks ističe da se utisci još nisu slegli i da devojke maltene uopšte nisu spavale.

"Nažalost, nismo. Niko od igračica nije mogao da spava. Uzimali su se i melatonini i sve se uzimalo, ali su devojke, kao i ja, spavale samo dva sata. Uspele smo ponovo da pogledamo našu utakmicu od sinoć na njihovom programu. Bilo je malo lakše gledati je posle, imamo dva dana do polufinala i imaćemo vremena da odmorimo", počela je Jelena u uključenju za RTS.
Srpkinje su preživele veliku nepravdu u samoj završinici regularnog dela, kada su sudije domaćinu poklonile šansu za trijumf.
Španija je imala napad za pobedu, naš tim je napravio mali faul, pa onda još jedan, a sudije su dosudile dva slobodna bacanja iako Španija nije uputila šut, već je faul bio na zemlji.
Naša selektorka Marina Maljković tražila je da sudije pogledaju snimak, ali su oni ostali pri spornoj odluci. Uvinja je pogodila prvo i promašila drugo slobodno bacanje, pa se ušlo u produžetak.
"Ne želim da se vraćam na to. Situaciju 'Lopta ne laže' sam imala sa istim tim sudijom na utakmici protiv Crne Gore. Desilo se da su šutirale dva bacanja i oba promašile. Takva situacija je bila i juče, nas je bog pogledao i mi smo zaslužile da idemo u polufinale. Ovo je bila nerealna odluka sudije, ali nije uspeo da ih vrati u život i donese pobedu Španiji, tako da je Srbija u polufinalu."
U polufinalu će protivnik biti još jedan od favorita za trofej – selekcija Belgije.
"Svakako rastu i naše i uvek su najveće. Ostaje nam da se maksimalno fokusiramo na Belgiju. Kao što sam rekla na početku prvenstva – idemo utakmicu po utakmicu, sada imamo Belgiju ispred nas, ali maksimalan fokus je na našu igru i šta mi treba da uradimo na terenu da bismo pobedile tu utakmicu", zaključila je Jelena Bruks za RTS.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.