Izvor: Politika, 13.Jun.2010, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivković o nesporazumu između KSS i Telekoma

Selektor košarkaške reprezentacije u svom saopštenju objašnjava kako je došlo do nesuglasica sa glavnim sponzorom KSS

Povodom nesuglasica između Košarkaškog saveza Srbije (KSS) i njegovog glavnog sponzora Telekoma Srbija, saopštenjem se oglasio selektor košarkaške reprezentacije Dušan Ivković:

„Posle konferencije za medije na kojoj sam otvoreno govorio o velikim problemima s kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se KSS suočava i saopštenja za javnost generalnog direktora Telekoma, Branka Radujka, u kome se moje izlaganje kvalifikuje kao neistinito, bilo je dogovoreno da se cela situacija u vezi s potpisivanjem ugovora o generalnom sponzorstvu smiri i uvede u granice korektnog poslovnog odnosa. Ipak, na sednici Upravnog odbora KSS, u utorak 8. juna, u materijalima se našao i dopis upućen našoj marketing službi, koji je potpisao direktor marketinga Telekoma. Sadržaj i ton tog dopisa podstakao me je da se obratim javnosti.

U tom dopisu iz Telekoma, pored ostalog, stoji:

„Verovatno ste sami svesni kakve ste neprijatnosti doneli nama i vama s prošlonedeljnom konferencijom… Poslovodstvo i tim ljudi koji radi na ovom, po nama veoma značajnom projektu, ozbiljno su se zapitali da li da potpišemo ovaj ugovor ili ne, s obzirom da je evidentna opasnost da će nas druga ugovorna strana napadati u javnosti…”

Ivković podseća da je UO KSS zatim jednoglasno ocenio da njegovo izlaganje „nije donelo neprijatnosti košarkaškoj organizaciji”, pošto je govorio istinu. Zatim je naveo da je, od proleća 2008. kada je Telekom pokazao interesovanje za njegov koncept, saradnja s Radujkom bila izuzetno korektna sve do skora.

„Posle EP 2009. u Poljskoj, gde smo osvajanjem srebrne medalje ostvarili veliki uspeh, Branko Radujko je najavio, čak i javno, značajno povećanje sponzorskog ugovora. Njegovo obećanje bilo je da će iznos sponzorskog ugovora za 2010. biti oko 600.000 evra… Predstavnici KSS su izneli predlog da Radujko i sam uđe u finansijsku komisiju KSS, pa čak bude i njen predsednik. I lično sam smatrao da bi, pored kontrole sredstava koje Telekom ulaže u KSS, on kao ugledni privrednik koji vodi veliku kompaniju, mogao da da značajan doprinos boljem funkcionisanju Saveza. Radujko je u tim razgovorima pokazao neskriveni interes za takvu vrstu angažmana. Međutim, prošlo je sedam meseci od tada, a on KSS-u još nije dao odgovor na taj predlog”.

Ivković zatim podseća da je na bazi tih razgovora UO KSS u martu 2010. usvojio predlog budžeta za 2010, s planiranim prihodom od Telekoma od 67 miliona dinara.

„Konačno, 23. marta ove godine, KSS od Telekoma dobija predlog novog ugovora o generalnom sponzorstvu, koji je na sednici UO KSS ocenjen kao ’ponižavajući’ za KSS. Povodom ovog predloga ugovora, 29. aprila održan je sastanak s Radujkom, na kome su u ime KSS, pored mene, bili prisutni i predsednik Dragan Kapičić, član UO Nebojša Čović i generalni sekretar Zoran Gavrilović. Tada nam Radujko prvi put iznosi problematiku moguće prodaje Telekoma, kao i druge probleme s kojima se suočava ova kompanija. Insistirali smo na odgovoru na pitanje: Da li je Telekom promenio strategiju sponzorisanja usvojenu 2008… Zamolili smo, takođe, gospodina Radujka da nam Telekom dostavi najkvalitetniju moguću ponudu, koja će omogućiti kvalitetnu realizaciju reprezentativnih aktivnosti u veoma bitnoj 2010. godini. On nam je tada saopštio da nije u mogućnosti da nam odmah da odgovor, ali da ćemo odgovor dobiti sutradan. Umesto toga, 15. maja (16 dana kasnije), u KSS stiže novi predlog ugovora o generalnom sponzorstvu. Sadržaj i uslove tog predloga, odgovorni u KSS, kvalifikuju kao dokument koji je sastavljen tako da bi ga KSS odbio, jer je od Telekoma moglo u 2010. da se dobije duplo manje od obećanih 600.000 evra.

Ivković ističe da je na onoj pres-konferenciji, kada je otvorio dušu, „želeo da ukaže na alarmantnost stanja i tako pokrene rešavanje problema”, a da je kao odgovor dobio tvrdnju da „ne govori istinu”:

„Za mene su profesionalni i ljudski integritet nerazdvojiva celina, naročito kada se neko bavi poslom kakav je moj, u kome stalno stupa u odnose s ljudima, i gde od kvaliteta tih odnosa umnogome zavisi i krajnji rezultat posla. Iznošenje istine, uvek je bio princip mog ponašanja. Na takvom odnosu sa saradnicima u poslu i sa prijateljima u privatnom životu, u značajnoj meri sam gradio svoje uspehe i podnosio neuspehe. To se neće promeniti ni u ovom slučaju”.

objavljeno: 13/06/2010
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Duda otvoreno o Telekomu!

Izvor: Sportske.net, 14.Jun.2010, 19:44

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije izdao saopštenje u kojem detaljno govori o odnosima između KSS i sponzora reprezentacije, kompanije "Telekom".

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.