In memoriam: Jovan Tomanović, jedan od najboljih košarkaša u istoriji pirotske košarke

Izvor: JužneVesti.com, 25.Sep.2022, 12:13

In memoriam: Jovan Tomanović, jedan od najboljih košarkaša u istoriji pirotske košarke

Jovan Tomanović Tomanke, nekadašnji proslavljeni košarkaš Pirota, preminuo je, usled srčanog udara, u 61. godini života. Osim dresa kluba u kome je ponikao Tomanović je u svojoj bogatoj karijeri nosio dres čačanskog Borca, sarajevske Bosne, ali i mnogih klubova širom bivše Jugoslavije.

Popularani Tomanke bio je jedan od najvećih talenata čuvene jugoslovenske košarke, a njegove igračke sposobnosti prepoznao je i čuveni trener Aleksandar Nikolić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji je, kako se priča, bio spreman da Tomanovića povede u NBA ligu.

Stariji ljubitelji košarke pamte i čuvene duele Tomanovića i Kićanovića, a nakon bogate igračke karijere vratio se u rodni Pirot.

Karijera i život Jovana Tomanovića bili su puni uspona i padova, ali će se njegovih košarkaških sposobnosti i ljudskih osobina Piroćanci rado sećati.

Jovan Tomanović biće sahranjen u ponedeljak, 26. septembra, od 14 sati na Starom pazarskom groblju.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.