Imate ugovore, budite ispred mene, a ne u redu iza

Izvor: N1 televizija, 02.Jul.2018, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Imate ugovore, budite ispred mene, a ne u redu iza"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević posle poraza od Nemačke rekao je da je njegova ekipa napravila neobjašnjive greške.

Orlovi su na nešto više od dva minuta pre kraja meča u Novom Sadu imali 6 poena viška, ali je Nemačka serijom 13:0 preokrenula i plasman u poslednju rundu kvalifikacija za plasman na SVetsko prvenstvo 2019. obezbedila sa maksimalnim učinkom.

"Napravili smo neobjašnjive greške. Samo ću reći ono što sam >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao u svlačionici – dali smo zaista srce, energiju u 38 minuta da odbranimo sjajne pik en rol igrače, veoma kvalitetan tim, na kraju smo napravili neobjašnjive greške. Na svakom od nas je individualna odgovornost, ovo je nešto što nije prihvatljivo," rekao je Đorđević i nastavio:

"Bio sam veoma zadovoljan kako smo igrali ovih 10-12 dana, znate za sve probleme – o njima nismo hteli da pričamo iako su očigledni. Moramo da se fokusiramo na sledeći meč i septembar. Nadamo se da će neki od igrača koji su imali izgovore koje ne razumemo i delimo, prihvati zlatni poziv za našu reprezentaciju. Igrali smo 39 minuta dobru ili bolju košarku, stvarno smo ostavili sve na terenu…"

Đorđević je naglasio da je Marjanović imao solidnu rolu, kao i Milutinov, ali da se košarka ne igra samo „in“, nego i sa spoljnih pozicija.

"Nismo imali dovoljno raspoloženih igrača, Todorović nije nalazio te svoje šuteve, Vasa Micić je uprkos dobrom plejmejkerskom zadatku, vodio ekipu, ušao je u „slamp“ i nije pogodio otvorene šuteve. Osetio bi i publiku iza sebe… Ali to su noći kada ima tog pritiska. Mislim da smo bez obzira na to imali utakmicu i mogli smo u penal završnici da je dovedemo do kraja i to bi nam mnogi značilo u kvalifikacijama, ali moraćemo da bez ikakvih kalkulacija idemo u sledeće prozore."

U drugom krugu kvalifikacija Srbija će igrati protiv Grčke, Estonije i Izraela.

"Čini mi se da je prvo putovanje u Grčkoj, pa Estonija ovde... Nadam se da ćemo okupiti solidnu reprezentaciju. Više ne vidim razloga da neko kaže „NE“, ugovori su potpisani, letovanja će biti odrađenja, glava će biti odmorna, povrede su sanirane. To nije obaveza, ali mnogi od njih imaju sigurno želju da daju više za ovaj dres. Bez obzira koja imena imamo, više volim da ih vidim u redu ispred mene, nego iza mene na klupi."

Đorđević je pohvalio novosadsku publiku.

"Rekao sam, ovde se zaista osećam sjajno, kao domaćini su sjajni. Voleo bih češće da čujem „Srbija Srbija“ sa tribina, mi igramo za ovu državu i to nam znači kad nosimo ovaj dres, grb... Nije na meni da učim, ali očigledno je. Sigurno ćemo se opet vratiti u Novi Sad," naglasio je Đorđević.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.