Igrače i članove 6 reprezentacija na EP u Nišu pokosio virus, jedan u KC zbog trovanja hranom, ostali čekaju analize

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jul.2023, 21:44

Igrače i članove 6 reprezentacija na EP u Nišu "pokosio" virus, jedan u KC zbog trovanja hranom, ostali čekaju analize

Brojni igrači i članovi delegacija Finske, Grčke, Litvanije, Slovenije, Španije i Turske imaju simptome virusne infekcije, objavila je Svetska kuća košarke (FIBA). Iz Košarkaškog saveza Srbije kažu da će se zvanično oglasiti nakon lekarskih analiza i rezultata. Iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš kažu da se jedan igrač javio zbog trovanja hranom, a da su ostali igrači sa istim problemima bili pod nadzorom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lekara reprezentacija.

Nakon problema sa prokišnjavanjem hale "Čair" i neklimatizovanim uslovima u sali Osnovne škole "Mika Antić", novi problemi na košarkaškom Evropskom prvenstvu za juniore koje se održava u Nišu, ovoga puta reč je o trovanju hranom.

Tačan uzrok i dijagnoza nije još utvrđena, stoji u saopštenju FIBA, a svi sa virusnom infekcijom su pod stalnim nadzorom tima doktora i lokalnih zdravstvenih ustanova.

FIBA, KSS i lokalni organizatori nastaviće da prate situaciju, uz razmatranje potencijalnog odlaganja mečeva - piše u saopštenju FIBA.

Iz FIBA žele brz oporavak svima, a iz Košarkaškog saveza Srbije za Južne vesti kažu da su u stalnom kontaktu sa predstavnicima FIBA, selekcija čiji su članovi oboleli i da će ujutru dati saopštenje u zavisnosti od rezultata krvi igrača i članova delegacija koji su se požalili na simptome.

FIBA statement about the FIBA U18 European Championship in Nis, Serbia: pic.twitter.com/OD77GBbRJ2

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš kažu da se jedan igrač javio i zadržan je zbog trovanja hranom, a ostali košarkaši i članovi stručnih štabova koji su imali trovanje su bili pod nadzorom lekara reprezentacija.

Jedan momak je bio kod nas na Infektivnoj. Bio je sve vreme stabilno, a lekar njegove reprezentacije ga je poslao zbog sigurnosti i konsultacija. Ostali su pod nadzorom lekara selekcija - kažu u UKC.

Džonatan Dživoni, analitičar NBA drafta na ESPN-u, napisao je na Tviteru da su igrači iz više timova izjavili za ESPN da su se probudili sa temperaturom, bolom u abdomenu i dijarejom.

Svi pogođeni timovi su u istom hotelu u Nišu, dodaje.

Members of 6 FIBA U18 European Championship teams (Finland, Greece, Lithuania, Slovenia, Spain and Turkey) have come down with a viral infection, FIBA confirmed to ESPN. FIBA says it will "continue to monitor the situation and share updates, including regarding the game schedule"

Podsetimo, prvog dana Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina protekao je u prokišnjavanju hale "Čair" i štrajku košarkaša Poljske i Turske koji nisu želeli aktivno da igraju poslednjih pet minuta zbog loših uslova u sali OŠ "Mika Antić". Iz FIBA su, kako kažu za ESPN, pokrenuli istragu.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Grčka,   Turska

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi problem za organizatore Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina u Nišu: Igrači iz šest ekipa dobili virusnu infekciju

Izvor: Danas, 25.Jul.2023

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je da su se igrači i članovi delegacija iz šest reprezentacija koji se takmiče na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se održava u Nišu obratili lekarima zbog virusne infekcije.

Nastavak na Danas...

Nalik virusu ili nalik trovanju: Čekaju se rezultati sanitarne, EP u Nišu se nastavlja

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jul.2023, 19:38

Dok upućeni u celu situaciju tvrde da je bilo nekog oblika trovanja hranom na košarkaškom Evropskom prvenstvu u Nišu, sanitarna inspekcija je obišla hotel u kom su smešteni svi članovi timova koji su se žalili na temperaturu, bolove u stomaku i dijareju. Iz Svetske košarkaške federacije kažu...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.