Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021, 16:28

Igokea se sveti Nimburku

Pobeda približava ekipu Dragana Bajića narednoj fazi, poraz ozbiljno udaljava

Posle sjajnog starta u ovogodišnjoj sezoni Fibine Lige šampione, i pobede nad PAOK-om (68:64), Igokea je vezala tri poraza, te sebi zakomplikovala situaciju kada je reč o prolasku dalje. Usledila su dva poraza od Galatasaraja, te gostujući od Nimburka, iako je Igokea u pojedinim trenucima četvrte četvrtine imala vodstvo u svojim rukama. Upravo će češki predstavnik večeras (18.30), u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << petog kola, gostovati u Laktašima, u meču koji će umnogome odlučiti o sudbini BiH predstavnika u elitnom rangu evropske košarke.

18.30: (1,70) Igokea (14,5) Nimburk (2,30)

Domaći ovaj susret dočekuju nakon poraza od beogradskog Partizana u ABA ligi, a pre toga upisali su dva trijumfa nad Zadrom i Megom, međutim, u ovakvim susretima forma i nema baš preterano veliku ulogu. Svestan važnosti meča je i trener tima iz Laktaša Dragan Bajić:

"Protivnik nam je jako dobro poznat, pošto smo igrali sa njima već u Češkoj, gde smo u nekim momentima imali priliku da tu utakmicu dobijemo. Sigurno, tim koji zaslužuje svaki respekt, jer godinama unazad igra važnu ulogu kad je Liga šampiona u pitanju. Moraćemo biti dobro fokusirani i koncentrisani da bismo ispoštovali sve dogovore za utakmicu. Nimburk je tim koji je prepoznatljiv, jer već dosta sezona igraju tu jaku brzu košarku, dosta iz tranzicije, dosta iz nepostavljenog napada. Tu moramo biti fokusirani da im ne dozvolimo te lake poene, da ih kroz utakmicu pokušamo uvesti što više na igru pet na pet, i tu vidim našu šansu da dođemo do pobede koja bi nam mnogo značila za nastavak takmičenja", istakao je Bajić.

Kada je reč o Nimburku, ni oni nisu u preterano dobroj formi, jer su u poslednja četiri susreta ostvarili polovičan omer. Prvo su usledila dva poraza, od grčkog PAOK-a u Ligi šampiona, te od Opave u domaćem takmičenju, a nakon toga dva trijumfa nad Pardubicama i Olomoukom, pa je jasno da se očekuje neizvesna utakmica.

FIBA LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

Utorak

18.30: (1,70) Igokea (14,5) Nimburk (2,30)

Sreda

18.00: Galatasaraj - PAOK

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Kiprani znaju da naprave problem Partizanu, ne i Anortozis

Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2021

Tradicija uz crno-bele pred borbu za evropsko proleće..Malo ko je posle dve pobede na početku grupne faze Lige konferencije očekivao da Partizan duel 6. kola protiv Anortozisa u Humskoj može da dočeka u situaciji da strepi za evropsku jesen. Uprkos činjenici da su četu Aleksandra Stanojevića...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.