Hrvatska košarkaška nada suspendovana 7 godina zbog nameštanja

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 13:29

Hrvatska košarkaška nada suspendovana 7 godina zbog nameštanja

Nekadašnji mladi košarkaški reprezentativac Hrvatske Josip Barnjak (24) suspendovan je na sedam godina zbog nameštanja utakmica.

Barnjak je odlukom krovne košarkaške organizacije FIBA, suspendovan i zabranjeno mu je igranje košarke i bavljenje bilo kakvom druge funkcijom u košarci do 17. jula 2031. godine

Razlog drakonske kazne je povreda "kodeksa etike i integriteta, klađenja i manipulacije takmičenjima", odnosno nameštanje utakmica.

Barnjak je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Kastva kraj Rijeke, a od 2017. do 2022. godine bio je igrač obližnjeg prvoligaša Škrljeva čiji je bio i kapitan.

S hrvatskom reprezentacijom do 20 godina Barnjak je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, a poslednju sezonu proveo je kao igrač mađarskih Lajonsa.

Ovolika kazna najverovatnije znači kraj njegove karijere. Branjak nije jedini igrač Škrljeva koji se bavio nameštanjem utakmica.

Pre nekoliko meseci njegov saigrač Stefan Šajin je iz istog razloga dobio doživotnu zabranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.