Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2021, 21:52

Gori luča uspeha srpske košarke: Juniori će igrati za medalju na SP

Argentina pala u četvrtfinalu – 89:83

Čula su se brojna apokaliptična predviđanja za srpsku košarku nakon što seniori nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre, ali nije sve tako crno.

Luča uspeha još tinja u mlađim kategorijama, još se rađaju talenti na ovom parčetu prostora. Pokazala je to juniorska reprezentacija Srbije, koja se večeras plasirala u polufinale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Svetskog prvenstva i imaće dve šanse da se izbori za neku od medalja.

Tim Zorana Lukića je u borbi za polufinale savladao Argentinu sa 89:83 (21:20, 21:16, 21:17, 26:30), pa će se za mesto u finalu boriti sa Francuskom, koja je u produžetku nadigrala Litvaniju.

Jedina zamerka na dosta dobru partiju srpskih juniora je opuštanje i ležernost u igri u poslednjih tri minuta, kada je mogla da se prospe velika prednost. Bilo je 77:63 na 3:24 pre kraja, da bi Argentina napravila seriju 8:0 i došla na šest poena zaostatka, a onda je napravljen faul nad Škobaljem za koji su Gaučosi tvrdili da je bio, u stvari, prekršaj u napadu. Poeni Škobalja sa penala na 1:22 pre kraja su rešili utakmicu i doneli trijumf Srbiji.

Sve pre toga je bilo jako dobra, sigurna igra i vođstvo koje je osciliralo od četiri do 18 poena (71:53). Argentina nije uspela da se primakne bliže od tih šest razlike.

Odličnu partiju pružio je Nikola Jović, koji je utakmicu završio sa 26 poena i 13 skokova i bio je najzaslužniji za trijumf Srbije, pratili su ga Lazar Stefanović sa 15 i Filip Škobalj i Mihailo Petrović sa po 11 poena. Kod Argentine sjajan je bio Huan Fransisko Fernandez sa 33 poena.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

SJAJNE VESTI ZA SRPSKU KOŠARKU: Juniori bacili na kolena Argentinu i otišli u polufinale Svetskog prvenstva!

Izvor: HotSport.rs, 09.Jul.2021

Reprezentacija Srbije do 19 godina igraće u polufinalu Svetskog prvenstva u Letoniji, pošto je u četvrtfinalu savladala Argentinu – 89:83 (21:20, 21:16, 21:17, 26:30). The post SJAJNE VESTI ZA SRPSKU KOŠARKU: Juniori bacili na kolena Argentinu i otišli u polufinale Svetskog prvenstva! appeared...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.