Golden Stejt u polufinalu Zapada, Bruklin do majstorice

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Maj.2013, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Golden Stejt u polufinalu Zapada, Bruklin do majstorice

U šestoj utakmici četvrtfinala plej–ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je u Ouklendu savladao Denver sa 92:88 i ukupnim rezultatom 4:2 u pobedama plasirao se u polufinale u kojem će mu protivnik biti San Antonio.
(FOTO: AP)
Odluka o pobedniku ovog duela pala je u trećoj deonici koju je Golden Stejt dobio sa 33:20. Nezaustavljiv u tom delu meča bio je Stefon >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Kari ubacivši 14, od ukupno 22 svoja poena.
Uz Karija zapaženu rolu u pobedničkom timu imali su Australijanac Endrju Bogut i Drejmond Grin. Bogut je utakmicu završio sa 14 poena, čak 21 skokom i četiri „rampe, dok je Grinov učinak iznosio 16 koševa i deset uhvaćenih lopti.
Najistaknutiji pojedinac Denvera bio je Andre Iguodala sa 24 poena, devet skokova i šest asistencija.
Za razliku od Golden Stejta koji je iskoristio prvu „meč loptu” na svom terenu, Čikago je prokockao takvu priliku.
Sa po 17 koševa Džo Džonson, Bruk Lopes i Deron Vilijams predvodili su Bruklin do brejka (95:92) koji im je omogućio „majstoricu” u svom dvorištu.
Poraz Čikaga možda je bio i očekivan imajući u vidu činjenicu da je igrao bez startera Luola Denga i Kirka Hinriha koje je povreda sprečila da nastupe u ovom meču. U njihovom odsustvu najbolji među „bikovima” bio je Italijan Marko Belineli sa 22 poena i sedam asistencija.
Istočna konferencija: Čikago – Bruklin 92:95 (3:3 u seriji)
Zapadna konferencija: Golden Stejt – Denver 92:88 (4:2)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Golden Stejt u polufinalu Zapada, Bruklin izjednačio

Izvor: Beta, 03.Maj.2013

INT-SPT-VEST Golden Stejt u polufinalu Zapada..BEOGRAD, 3. maja 2013. (Beta) - Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije u NBA ligi pošto su u noći izmedju četvrtka i petka na svom terenu po.

Nastavak na Beta...

Voriorsi u polufinalu Zapada, Bruklin izjednačio

Izvor: RTS, 03.Maj.2013

Golden Stejt eliminisao Denver i plasirao se u polufinale Zapada, gde će igrati protiv San Antonija. Bruklin izjednačio protiv Čikaga, igra se "majstorica"...Košarkaši Golden Stejta plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije u NBA ligi pošto su u noći između četvrtka i petka na svom terenu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.