Izvor: Piplmetar.rs, 05.Nov.2023, 02:30

Feneru drama protiv Olimpijakosa, Milutinov promašio produžetak, Asvel „zaledio“ Kaunas i upisao „prvenac“

Odigrane su još dve utakmice šestog kola košarkaške Evrolige. Fenerbahče je u derbiju pobedio Olimpijakos na svom terenu sa 79:77, dok je Asvel savladao Žalgiris u Kaunasu sa 91:88 i upisao prvi trijumf ove sezone u elitnom takmičenju.
Delovalo je nakon prve četvrtine da će Fener lako izaći na kraj sa šampionom Grčke. Domaći su meč otvorili sa 13:1, a posle 10 minuta igre bilo je 29:14.
Išao je Fenerbahče >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i na veću razliku, na poluvremenu je imao +13, ali se Olimpijakos vratio u trećoj deonici. Odigrao je grčki tim sjajno taj period, dobio ga sa 24:12, pa se u poslednji kvartal ušlo u potpunom egalu, pošto je Fener bio na +1.
Igralo se koš za koš u finišu, Vilijams-Gos je držao Olimpijakos, ali je utakmicu na stranu Fenerbačea odveo doskorašnji centar Panatinaikosa Pajapajanis, koji je potpuno neočekivano ubacio dve trojke i odlepio Turke na +5, minut pre kraja.
Ali Olimpijakos ni tad nije odustao, imao je poslednji napad za pobedu ili produžetak, razigrani Vilijams-Gos je pokušao da meč odvede u dodatnih pet minuta, ali mu je lopta izašla iz obruča, dok Milutinov nije uspeo da popravi uz zvuk sirene, iako je bio u dobroj poziciji.
Papajanis je ubacio 15 poena za pobednički sastav, Pjer je dodao 14, a naš Gudurić je upisao četiri poena.
Kod Olimpijakosa, 19 poena Pitersa, 15 Kenana, 13 Vilijamsa-Gosa i 12 našeg Milutinova.
Fener je sada na učinku 5-1, a Olimpijakos je na 3-3.
U Kaunasu iznenađenje i prva pobeda Asvela ove sezone.
Domaćin je 30 minuta bio u apsolutnoj kontroli, ali su izabranici Đanmarka Poceka zablistali u četvrtoj četvrtini, dobili je sa 19:8 i na kraju slavili.
Luvavu-Kabaro je predvodio Asvel sa 19 poena, a pratili su ga Fal sa 15

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Košarka,   Grčka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Monako slavio u Milanu i „gurnuo ga u ambis“, Valensija bolja od Albe

Izvor: Piplmetar.rs, 05.Nov.2023

Kompletiran je večerašnji program u sklopu šestog kola košarkaške Evrolige. Monako je kao gost savladao Olimpiju iz Milana sa 72:66, dok je Valensija na svom terenu bila bolja od Albe rezultatom 79:71.. Monako, koji predvodi naš Saša Obradović, je jedan od najjačih timova u Evropi, sezonu u...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.