Izvor: HotSport.rs, 21.Apr.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA NE STAJE: Zbog ‘borbe za košarku’ gasi se ABA liga?!

Regionalno takmičenje predstavlja trn u oku FIBA Evrope.


Nakon što je ABA liga izdala saopštenje u kom je saopšteno potpisivanje ugovora sa Evroligom, a koji podrazumeva učešće klubova u Evroligi i Evrokupu kao “prioritetnim evropskim takmičenjima”, FIBA je odlučila da povuče priznanje ABA ligi, kao i da suspendije sve klubove koji budu igrali Jadransku ligu naredne sezone, prenosi “Blic” pozivajući se na svoje izvore iz Ženeve.
U svetlu >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << najnovijih događaja (povlačenja priznanja ABA lige KSS i KSBiH), nije teško pretpostaviti da je postojanje ABA lige malo verovatno.
ZVEZDA JE NJEGOV KLUB: Teo objasnio zašto nije hteo da mu porodica bude u Areni

Ipak, ostaje nejasno šta bi podrazumevala suspenzija klubova.
Primera radi, ukoliko bi Crvena zvezda, Partizan i Mega Leks dogodine igrali ABA ligu, a ABA liga imala prohodnost ka Evroligi i Evrokupu, postavlja se pitanje šta bi ovom suspenzijom FIBA tačno dobila?
Jedno je sigurno, očekuje nas vrelo leto na Jadranu, a i u Evropi.
SAVEZI SU ŽRTVE: Bartomeu savetovao KSS šta da uradi ukoliko nam FIBA oduzme turnir za OI

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.