Evrobasket bez Nemanje Bjelice!

Izvor: Sportske.net, 13.Maj.2017, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrobasket bez Nemanje Bjelice!

Veoma loše vesti za selektora Srbije Aleksandra Đorđevića i sve ljubitelje košarke u "zemlji košarke" stižu iz Sjedinjenih Američkih Država.

Daren Volfson, novinar ESPN-a koji pomno prati dešavanja u Minesoti Timbervulvs, napisao je na svom tviter nalogu da Nemanja Bjelica neće učestvovati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Evropskom prvenstvu koje se održava ove godine u Turskoj, Finskoj, Rumuniji i Izraelu.

Dobro je poznato da NBA klubovi nemaju pravo da zabrane svojim igračima da nastupaju na velikim takmičenjima, ali u slučaju "Belog" postoji jedna "začkoljica".

Naime, on je operisao stopalo pred kraj regularnog dela sezone, a 'Vukovi' ne žele ništa da rizikuju i žele da se oporavak reprezentativca Srbije odvija isključivo pod nadzorom njihovog lekarskog tima.

Bjelici će to biti drugo veliko takmičenje u nizu koje će propustiti, podsećamo da iz sličnog razloga nije mogao da nastupi na Olimpijadi u Rio De Žaneiru prošle godine na kom su 'Orlovi' osvojili srebnu medalju.

Sada će biti još teže doći do pobedničkog postolja, jer osim 'Belog' u timu neće biti ni Stafana Markovića koji je rešio da se povuče iz reprezenatcije posle Rija, a velika je verovatnoća i da Denver Nagetsi suptilno "spuste rampu" Nikoli Jokiću.

Inače, Nemanja Bjelica je član A reprezentacije Srbije od 2009. godine. Evrobasket u Poljskoj te godine bilo mu je prvo veliko takmičenje, Srbija je na njemu osvojila srebro.

'Beli' je "centurion", upisao je preko 100 nastupa u dresu sa državnim grbom, a od odličja ima i srebro sa Mundobasketa održanog u Španiji 2014 godine.

--

Told Bjelica very, very unlikely to play for Serbia in EuroBasket in Sept. Still recovering (foot surgery). Shooting while seated. #Twolves

— Darren Wolfson (@DWolfsonKSTP) May 13, 2017
Pogledaj vesti o: Turska,   NBA

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Bjelica teško do Evrobasketa

Izvor: B92, 13.Maj.2017

Košarkaš Minesota Timbervulvsa Nemanja Bjelica verovatno neće igrati na Evrobasketu koje se u septembru održava u Rumuniji, Izraelu, Turskoj i Finskoj...Ovu informaciju je na Tviteru preneo novinar medijske kuće ESPN, Daren Volfson koji prati dešavanja u Minesoti...Bjelica je u martu podvrgnut...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.