Evolucija košarke – Grin uspešniji trojkaš od Birda

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 01:35

Evolucija košarke – Grin uspešniji trojkaš od Birda

Košarkaš Golden Stejta Drejmond Grin prestigao je Lerija Birda po broju postignutih trojki u NBA ligi.

Grin je u noći između srede i četvrtka dva od četiri puta bio uspešan iz daljine protiv Milvokija, što mu je bilo dovoljno da nadmaši nekadašnjeg asa Bostona.

Drejmond u ovom trenutku ima 650 ubačenih trojki, dok je Bird u periodu između 1979. i 1992. godine postigao jednu manje.

Bird je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trostruki uzastopni šampion u šutiranju trojki između 1986. i 1988. godine, pa ovaj podatak više svedoči o evoluciji košarke, nego što insinuira da je Grin bolji šuter od njega. Jer, naprosto nije.

Uz to, Bird je jedan od pionira šuta za tri poena koji je u NBA ligu uveden 1979. godine – njegove debitantske. Efikasniji je od košarkaša Voriorsa, s obzirom na to da je tokom karijere šutirao 37,6 odsto, naspram 32 koliko ima Grin.

Drejmondu ostaje ovaj podatak da se hvali, a može da ga poboljša već u noći između četvrtka i petka kada njegov tim bude ugostio Čikago Bulse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.