Dženkins o Srbiji: Ta zemlja je mala, ali su svi kao jedna porodica...Prihvatili su me kao svog brata

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2015, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženkins o Srbiji: Ta zemlja je mala, ali su svi kao jedna porodica...Prihvatili su me kao svog brata

„Uvek govorim da su me spasili“, rekao je Amerikanac u jednom od intervjua za strane medije

Čarls Dženkins je još od dana na koledžu pokazivao da se od njega mogu očekivati velike stvari kada je košarka u pitanju. Na koledžu Hofstra proveo je četiri godine i postao je najbolji strelac u istoriji univerziteta. Izabran je za 44. pika druge runde NBA drafta 2011. godine od strane Golden Stejta, nastupao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je još i za Filadelfiju, ali nije uspeo da se nametne u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Spas njegovoj karijeri donela je Crvena zvezda o kojoj ima najlepše reči posle prelaska u Armani.

Ja uvek govorim da me je Zvezda spasila. Ljudi misle da je uspeh samo ako igraš u NBA ligi, ali to nije tako. Završavao sam drugu godinu profesionalne karijere i nisam imao mnogo mesta gde sam mogao da odem. Zvala me je Zvezda, jedan klub iz Italije i još neki treći klub. Sećam se da su iz Zvezde došli kod mene i pokazali koliko me žele. To je promenilo moju karijeru“, rekao je Dženkins.

On se prisetio momenata po dolasku u Beograd i načina na koji je prihvaćen.

Otišao sam u jednu drugačiju kulturu gde su me svi prihvatili kao brata. Mogli ste da čujete ljude kako govore da sam kralj, majstor, brat, njihov sin. Oni takođe znaju da ja to isto osećam prema njima. Srbija je mala zemlja, ali svi su kao jedna porodica“, rekao je popularni Đenka.

Ovaj 26-godišnji Amerikanac će svoju karijeru od sledeće sezone graditi u Italiji u dresu Armanija.

Biće to još jedna promena kulture. Uvek je lepo biti u Evropi i uporediti kako se neke stvari rade u tvojoj zemlji, a kako u drugima“, zaključio je Amerikanac.

Dženkins je sa Crvenom zvedom osvojio dva nacionalna kupa, jednu ABA ligu i jednu titulu prvaka Srbije.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.