Izvor: RTS, 30.Jul.2022, 17:04

Dve decenije otkad je Liza Lesli ispisala istoriju VNBA košarke

Ženska nacionalna košarkaška asocijacija VNBA danas proslavlja vredan jubilej - 20 godina od prvog zakucavanja neke košarkašice u pomenutom takmičenju.
Istoriju je tog 30. jula 2002. godine ispisala legendarna Liza Lesli.

Amerikanka je u porazu Los Anđeles Sparksa od Majami Sola (82:73) u Stejpls centru na pet minuta pre kraja prvog poluvremena istrčala kontru i postala prva žena koja je zakucala u VNBA.
Liza Lesli čitavu karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << provela je u Los Anđeles Sparksima, sa kojima je osvojila dve titule šampiona VNBA (2001. i 2002. godine).
Amerikanka je sa selekcijom SAD osvojila četiri zlata na Olimpijskim igrama, kao i dva zlata i bronzu na šampionatima sveta.
Inače, VNBA je osnovao bivši komesar NBA lige Dejvid Stern 1996. godine, a prva sezona odigrana je 1997, tako da se na prvo zakucavanje neke od dama u najjačoj ženskoj ligi sveta čekalo pet godina.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Na današnji dan pre 20 godina prvo zakucavanje u WNBA (VIDEO)

Izvor: Danas, 30.Jul.2022

Ženska nacionalna košarkaška asocijacija WNBA danas proslavlja 20 godina od prvog zakucavanja neke košarkašice na zvaničnoj utakmici u ovom takmičenju.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.