Duletova alhemija uspela! Zlatni Limož je u osmini finala Evrokupa

Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2016, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duletova alhemija uspela! Zlatni Limož je u osmini finala Evrokupa

Posle pobede protiv PAOK-a francuski tim će igrati protiv Gran Kanarije

Limož je u osmini finala Evrokupa! Duško Vujošević uspeo je da odvede klub u dalji tok takmičenja ovog evropskog takmičenja pobedom nad PAOK-om od 79:61. Držala je francuska ekipa ritam tokom celog toka meča i relativno lako došla do trijumfa koji vredi ostanka u drugom po redu košarkaškom takmičenju u Evropi.

Teško >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da se iko nadao da Limož može do ovakvog uspeha posle dva početna poraza u grupi I, ali je Duletova magija začarala igrače i učinila da prvo naprave čudo u Valensiji, ali i da sada završe posao protiv nezgodnih Grka. Poput alhemičara koji su pravili zlato on je od razbijene ekipe napravio tim koji je više nego konkurentan i koji je u odlučujućem meču potpuno nadigrao goste iz Grčke.

Lester Bo Mekejleb bio je Zvezda vodilja tima, prodirao je, imao odličan procenat šuta za dva poena i bio dirigent igre Limoža sa 17 ubačenih poena. Do uspeha su domaći stigli pre svega uz odličnu timsku igru. Čak devet igrača se upisalo u strelce i protiv takve raznovrsnosti gosti nisu mogli.

PAOK-u je bila potrebna pobeda na ovom duelu uz pobedu Oldenburga u Valensiji. Valensija je brzo imala veliku prednost pa je i s te strane crno-belima bilo jasno da nemaju šansu za prolazak dalje. Ovakav ishod znači da je i Valensija ispala iz takmičenja, uprkos onom sjajnom skoru i seriji bez poraza.

I zbog toga, ali i zbog kvaliteta u ekipama razlika je konstantno rasla, a pitanje pobednika se praktično nije postavljalo. Limož će u osmini finala igrati protiv Gran Kanarije koja je zauzela prvo mesto u grupi H.

Poslednji voz za osminu finala uhvatila je i Zjelona Gora pošto je na gostovanju izdejstvovala tešku pobedu nad Venecijom u gostima od 68:58.

PAROVI OSMINE FINALA:

Bajern Minhen - Alba Berlin

Gran Kanarija -  Limož

Oldenburg - Strazbur

Milan - Banvit

Trento - Saragosa

Zenit - Nižnji

Uniks - Zjelona Gora

Galatasaraj - Karšijaka

EVROKUP- REZULTATI

Saratov - Strazbur 87:80

Uniks - Union Olimpija 72:64

Aris - Milano 83:68

Banvit - Bilbao 73:65

Solnok - Saragosa 70:80

Galatasaraj - Sasari 87:69

Pinar Karšijaka - Ređana 109:66

Makabi Tel Aviv - Nižnji 84:95

Ulm - Bajern 74:65

Ludvigzburg - Zenit 85:72

Trento - Trabzon 73:89

Venecija - Zjelona Gora 58:68

Limož - PAOK  79:61

Valensija - Oldenburg 77:62

Gran Kanarija - Hapoel Jerusalim

(FOTO: Printskrin)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLEDEĆA JE GRAN KANARIJA: Vujošević preko bratskog PAOK-a odveo Limož u osminu finala Evrokupa

Izvor: Kurir, 10.Feb.2016

Košarkaši Limoža savladali su večeras na svom parketu PAOK u meču poslednjeg, šestog kola Grupe I druge faze takmičenja u Evrokupu...Limož - PAOK 79:(16:9, 23:16, 17:17, 23:19)..Francuski tim tako je obezbedio plasman u osminu finala, u kojoj će se 23. februara i 2. marta sastati sa Gran Kanarijom,...

Nastavak na Kurir...

EK: Vujošević odveo Limož dalje, sjajni Jelovac

Izvor: B92, 11.Feb.2016, 00:06

Košarkaši Limoža, koje sa klupe vodi Duško Vujošević, pobedili su PAOK sa 79:61 i plasirali se u osminu finala Evrokupa...Otkako je Vujošević preuzeo Limož, francuski klub je u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju upisao tri trijumfa i jedan poraz i tako prošao dalje, uz Oldenburg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.