Dule Vujošević bez milosti - Renfro izbačen iz reprezentacije!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2017, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dule Vujošević bez milosti - Renfro izbačen iz reprezentacije!

Razlog - grubo kršenje discipline

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević izbacio je iz reprezentacije Aleksa Renfroa zbog, kako se navodi, grubog kršenja discipline.

Selekcija BiH je u subotu poražena od Švedske sa 88:72 u pretkvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a dan kasnije Vujošević je odlučio da povuče radikalan potez. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Mediji u BiH prenose da je Renfro proveo noć u društvu “atraktivne voditeljke“ i da se u nedelju ujutru nije pojavio na doručku sa ekipom.

Povodom celog slučaja saopštenjem se oglasio i Košarkaši savez Bosne i Hercegovine.

“KS BiH obaveštava javnost da je zbog teškog prekršaja timske discipline, koju je napravio u noći nakon izgubljene utakmice protiv Švedske, odlukom Stručnog štaba iz reprezentacije odstranjen 31-godišnji Amerikanac sa BiH pasošem, Aleks Renfro, pa je izvesno da neće putovati sa ekipom u Slovačku i Jermeniju. Njegovo mesto će zauzeti 19-godišnji Darko Talić.

Ova epizoda ne znači da će reprezentacija odustati od borbe za plasman u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine, već najavljuje da će se u preostala dva susreta protiv Slovačke, a naročito protiv Jermenije, ekipa boriti do poslednjeg daha kako bi ostvarila željeni cilj.

Ovaj potez najavljuje novu praksu kada je u pitanju reprezentacija, da za nju mogu igrati samo oni koji su spremni da se žrtvuju za Bosnu i Hercegovinu, da poštuju timsku disciplinu i da u vremenu između treninga i utakmice ne ruše ono što se na treningu izgradi“, navodi se u saopštenju.

(FOTO: Starsport)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.