Druga liga: Pobede Konstantina, Pirota i Radnika, poraz Napretka

Izvor: JužneVesti.com, 18.Okt.2021, 10:36

Druga liga: Pobede Konstantina, Pirota i Radnika, poraz Napretka

Košarkaši niškog Konstantina savladali su u 3. kolu grupe A Druge košarkaške lige Srbije ekipu Stara iz Novog Sada (67:65), i tako došli do druge pobede u ovoj sezoni. U istoj grupi pobedu je zabeležio i Radnik iz Surdulice, dok je aleksinački Napredak poražen na gostovanju u Gajdobri (91:67). Košarkaši Pirota koji se takmiče u grupi B na domaćem terenu pobedili su kruševački >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Napredak (73:69).

Neefikasna utakmica u Nišu rešena je u poslednjoj četvrtini kada su Nišlije preokrenule meč i rezultatom 26:18 dobile taj period. Najefikasniji u redovima Konstantina bili su Miletić sa 14 poena, kao i čak 17 skokova, dok su Ilić i Milojević postigli po 13 poena.

Do prve pobede u sezoni došli su košarkaši surduličkog Radnika i to na domaćem terenu protiv ekipe Klika iz Arilja (93:80). Škundrić sa 22 poena i 12 skokova predvodio je Surduličane, a svoj doprinos pobedi dali su i Nešić sa 12 poena, kao i kapiten Mukanović koji je uz 5 poena imao 12 asistencija.

U grupi A poraz od ekipa sa juga zabeležio je Napredak iz Aleksinca, tokom celog meča bili su u zaostatku, pa su košarkaši Hercegovca opravdali ulogu favorita i ostali jedina ekipa sa svim pobedama. Najefikasniji kod Aleksinčana bio je Raičević sa 16 poena i 10 asistencija, a dvocifreni su bili i Matović sa 15 poena i Šebrek sa 10.

Piroćanci se ove sezone nalaze u grupi B kao jedina ekipa sa juga, a do pobede nad Kruševljanima vodili su ih Filipović sa 20 poena i Đonlić sa 16. Neizvestan meč odigran je u Pirotu, nijedna ekipa nije mogla rezultatski da se odlepi, pa meč je rešen u poslednjem minutu gde su bolji bili košarkaši Pirota i tako zasluženo slavili.
Pogledaj vesti o: Aleksinac,   Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.