Izvor: Radio 021, 05.Dec.2020, 16:49

Dres Majkla Džordana dostigao rekordnu aukcijsku cenu - 320 hiljada dolara

Dres bivše košarkaške zvezde Majkla Džordana dosegao je rekordnih 320 hiljada dolara na aukciji u Beverli Hilsu, rekla je firma koja je organizovala prodaju.

Prema aukcijskoj kući Julien's Auctions, ova prodaja postavila je svetski aukcijski rekord za dres Majkla Džordana. Radi se o dresu Čikago Bulsa iz 1984. godine.

Prodaja košarkaškog dresa iz školskih dana bivšeg američkog predsednika Baraka Obame bio je drugi vrhunac aukcije na kojoj je izloženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više od 500 sportskih suvenira.

Belo-plavi dres košarkaškog tima srednje škole Punahou s Havaja iz 1979. godine dosegao je cenu od 192 hiljade dolara. Rečeno je da se radi o svetskom rekordu koji je na aukciji dosegao srednjoškolski dres.

Dva predmeta sportske opreme NBA superzvezde LeBrona Džejmsa i igrača američkog fudbala i aktiviste Kolina Kapernika takođe su dosegli visoku sumu od 128 hiljada dolara svaki. Dres košarkaške zvezde, Kobija Brajanta, koji je poginuo u nesreći u januaru, na aukciji je prodat za više od 38 hiljada dolara. U međuvremenu je baklja s Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1974. godine prodata za više od 22 hiljade dolara.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.