Drama Marine Maljković na letu za Cirih: Avion se zanosio, a onda je nešto puklo...

Izvor: Blic, 18.Sep.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama Marine Maljković na letu za Cirih: Avion se zanosio, a onda je nešto puklo...

Pravu dramu, na sreću bez posledica, proživelo je juče oko 160 putnika na letu za Cirih, a među njima bila je i selektor naše ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković. Zbog ptice koja je uletela u desni motor, avion kompanije „Swiss Airlines” prinudno je vraćen na beogradski aerodrom „Nikola Tesla” nakon desetak minuta leta. A kako je sve to izgledalo na nekoliko stotina metara iznad zemlje, za “Blic” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do detalja prepričava naša selektorka.

- Hvala što brinete, na sreću sada je sve u redu. Uplašeni jesmo, ali eto, svesni smo da se ovakve stvari dešavaju - prvo je što je za “Blic” rekla Marina, koja je potom objasnila šta se tačno desilo na letu za Švajcarsku.

- Da budem blaga, bilo je zaista neprijatno, još sam ja sve lepo videla jer sam sedela do prozora. Kako se sve desilo? Pa, meni je odmah bilo nešto čudno, leteli smo neuobičajeno nisko. Kada je avion odjednom počeo da se zanosi, svi smo se uplašili, a onda je nešto puklo, i to je već bio znak za paniku. Pilot nam je preko razglasa odmah javio da je motor otkazao, pa svako može da zamisli kakav je bio osećaj u tom trenutku - rekla je Maljković.

Drama je tek tada usledila...

- Uh, potrebna je hrabrost da se izdrži tih 30 minuta. Avion je bio zaista veliki, pun do poslednjeg mesta, a koliko su ljudi bili nervozni najbolje govori činjenica da su svi ustali sa svojih mesta, iako je naredba bila da to ne činimo. Neki su kroz celu situaciju prošli sa manje, neki sa više straha, ali nikome nije bilo svejedno - objašnjava selektor naše reprezentacije.

U avionu je, pored Marine, bilo puno poznatih ličnosti iz sveta sporta i kulture.

- Upravo pored mene stoji Zorana Arunović, bilo je tu još nekih sportista, a videla sam i Miloša Bikovića i Natašu Ninković. Sada čekamo informacije o novom letu i šalimo se, šta ćemo, to je najbolji način da se oslobodimo stresa. Ma, samo da se ovo nikad ne ponovi - poručuje za kraj Marina.

Boža: za Marinu nisam znao 45 minuta

Naravno, i naš proslavljeni stručnjak i Marinin otac Božidar Maljković prošao je kroz pravu dramu.

- Punih 45 minuta nisam znao ništa o Marini. Možete samo da zamislite kako se roditelj oseća u tim trenucima. Minuti su prolazili sporo, kao sati, smirio sam se tek kada smo se čuli - rekao je za „Blic” iskusni trener.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.