Đorđević: Svi smo krivi, a ja prvi među njima!

Izvor: 011vodič.com, 10.Sep.2019, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Svi smo krivi, a ja prvi među njima!

Selektor Aleksandar Đorđević pokušao je da analizira događaje na četvrtfinalnom meču protiv Argentine. Gaučosi su održali čas košarke našoj ekipi koja je neočekivano ostala bez prilike da se bori za medalju.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Težak poraz za nas, boli nas ovo. Mogli ste iz reči Nemanje Bjelice da shvatite pod kolikim su psihološkim pritiskom bili ovi momci tokom celog prvenstva, pa i pre. Bilo je euforije, u našoj zemlji su nas svi pratili, svi su jedva čekali da nas vide na Mundobasketu, tek tako smo postali favoriti, ceo svet je pričao da smo mi TAJ tim, da ćemo osvojiti zlato i tako dalje. Ponekad to ne pomaže, naprotiv. Nekada mislimo da su ovi momci čvrsti i iskusni, pogotovo Bjelica kao jedan od lidera reprezentacije, ali po ovome što je ispričao vidite šta se sve motalo po njihovim glavama. Na kraju svi smo mi krivi, a ja prvi među njima – rekao je Đorđević i u istom dahu nastavio:
– Plejmejking je bio ključ utakmice. Kao što su rekli pametniji ljudi od mene, na tržištu nekretnina moto je ‘lokacija, lokacija, lokacija’. U košarci je moto ‘bekovi, bekovi, bekovi’, uz dužno poštovanje visokim igračima. To smo videli danas. Oni su sve vreme igrali kontrolisano, dok smo mi napravili previše grešaka u prvom poluvremenu, možda zato što nismo bili dovoljno spremni, možda i zbog odbrane Argentinaca.
Bilo je reči i o sudijama.
– Bilo je i dosta grube igre, udaranja, neke sudijske odluke mi se nisu dopale. Argentina je tokom celog šampionata ekipa sa najviše ukradenih lopti, ruke njihovih igrača su veoma brze, ali bilo je mnogo faulova koji nisu svirani. Oni su se prilagodili tom kriterijumu, mi nismo.
Ključan je bio početak poslednje deonice kada smo na kratko imali prednost.
– U četvrtoj četvrtini smo uspeli da pređemo u vođstvo, bio je to dobar momenat i da smo period takve igre uspeli malo da produžimo, došli bismo do ‘vazduha’ koji nam je bio potreban. Opet smo imali neke izgubljene lopte, a njihov šut i igra ‘jedan na jedan’ je bila fantastična u prelomnim trenucima. Koševi kakve su postizali Kampaco i Garino, preko ruke, sa rukom ispred lica, jednostavno vam izmaknu tlo pod nogama. To se odrazilo na naše igrače.
Ne želi Đorđević da ova ekipa u potpunosti potone.
– Moramo da podignemo glavu, analiziramo šta se desilo i okrenemo se narednim utakmicama. Videćemo šta će se desiti do kraja četvrtfinala. Došli smo ovde kao tim, vratićemo se kao tim. Ovo je dobra grupa momaka i ponosan sam na njih – na sve što smo uradili, kako smo igrali i kako smo se ponašali. Počastvovan sam što sam njihov trener. Uvek su davali 100 odsto, ali nešto je nedostajalo u poslednje dve utakmice. To je košarka.
Za kraj Đorđević je morao da pohvali Fakunda Kampaca.
– Kampaco je apsolutno dominirao utakmicom i ovo je njihova pobeda. Skola je njihov emotivni lider, možda jedna od najvećih košarkaških legendi svih vremena. On im je pomogao da postanu pobednička ekipa. Čestitam treneru i celoj Argentini, zaslužili su da pobede.

The post Đorđević: Svi smo krivi, a ja prvi među njima! appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.