Đorđević: Medalja je naša dužnost

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Medalja je naša dužnost

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je u intervjuu za Al Džaziru izjavio da Srbija mora da puca na najviše domete.

- Formula osvajanja medalja je baš u samom kontinuitetu rada, organizacije i praćenja vizije grupe ljudi. Sistem koji funkcioniše, proces, analiza realnosti i velika vera u same sebe, te samopouzdanje izgrađeno faktima, elementi su na osnovu kojih selekcija Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ostvaruje odlične rezultate na najvećim međunarodnim takmičenjima - rekao je Đorđević.

"Orlove" jedna pobeda šalje matematički na Svetsko prvenstvo. Estonija 21. februara i Izrael 24. januara su sledeći na rasporedu, Srbija je očekivani favorit. Đorđević se osvrnuo na planove po plasiranju na Mundobasket.

- Od početka mog rada sa reprezentacijom Srbije govorim da je naša dužnost da idemo na medalju. Tako je i sada, mada će konkurencija na SP-u u Kini biti izuzetno snažna. Na četiri velika takmičenja, na kojima sam obavljao selektorsku funkciju osvojili smo tri srebra i četvrto mesto na Evrobasketu 2015, pa s razlogom mogu biti optimista.

Na potencijalni duel sa nadmoćnim Aemrikancima, "Sale nacionale" gleda po običaju optimistično i prihvata izazov.

- Mislim da može neko da ih pobedi, doći će taj dan sigurno. Moje obraćanje našim reprezentativcima je bilo ovako: ‘Neko će pobediti Amerikance. Zašto to ne bi bila Srbija?’. Sve je rečeno vrlo jasno gde moja razmišljanja idu - zaključio je Đorđević.

Mundobasket je na programu od 31. avgusta do 15. septembra i biće igrano u Kini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.