Đorđević: Bjelica pravo sa aerodroma na trening, Mačvan radi sa longetom

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2016, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Bjelica pravo sa aerodroma na trening, Mačvan radi sa longetom

"Teodosić je preskočio jedan trening, svi imaju sitne povrede. Malo smo podigli količinu rada, vidi se zamor, ali moramo da treniramo da bi se doveli do takmičarske forme do prve utakmice sa Portorikom", naveo je selektor Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević rekao je danas da je prijateljska utakmica sa Francuzima odlična provera pred start kvalifikacionog turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za Olimpijske igre u Riju.

"Utakmica sa Francuskom je najbolja prvera jer je rival među tri najbolja u Evropi. Bez obzira što su prijateljske uvek se zakuva i obe ekipe žele da pobede. Momci rade sa mnogo želje, punog srca, mnogo su ozbiljni i skoncetrisani. U kratkom periodu koji nas čeka pred turnir ne postoji neki sistemski rad kojim bi mogli da dođemo do potrebne forme, ali momci shvataju sve što tražim", rekao je Ðorđević na konferenciji za medije u hotelu “Kraun Plaza”.

On je naglasio da je pristuna velika želja u timu i pozvao navijače da ispune KOMBANK arenu.

"Velika želja i ambicija je pristuna kod svakog igrača i zadovoljstvo je raditi sa njima. Vlada veliko zajedništvo, timski duh i velika mi je čast da radim sa njima. Pozivam navijače, da im pokažemo kako se borimo za boje Srbije zajedno sa njima. Oni su veliki deo svih naših rezultata i hoćemo da im vratimo dobrom igrom".

Ðorđević je potvrdio da povređeni Nemanja Bjelica danas stiže u Beograd, dok Milan Mačvan radi sa longetom.

"Bjelica će doći direktno na trening sa aerodroma. Odradio je neke treninge i noga se polako vraća u normalu. Raduju dobro odrađene terapije i jedva čeka da dođe, što nas raduje jer znamo koliko je važan za nas. Sa naše strane nemamo prava na pritisak i zahtev jer želimo ga 100 posto spremnog. Što se tiče Mačvana on je sa nama sve vreme, radi i sa loptom šta god može. On je jedan od novih momaka, ali ima košarkašku i ljudsku inteligenciju".

Prema njegovim rečima igrači će biti potpuno spremni za prvi duel sa Portorikom.

"Teodosić je preskočio jedan trening, svi imaju sitne povrede. Malo smo podigli količinu rada, vidi se zamor, ali moramo da treniramo da bi se doveli do takmičarske forme do prve utakmice sa Portorikom. Prikupili smo potrebne informacije, polako spremamo celu ekipu za duel koji nas čeka. Portoriko je ekipa koja ima izuzetno atlete, igrače sa NBA iskustvom. Odličnim Bareom, videćemo da li će se i Arojo pridružiti, svakako je ekipa za respekt", rekao je Ðorđević i istakao da ga raduje partija iz prvog meča sa Francuzima.

"Oni me svaki dan sve više raduju. Kada čovek sa ove pozicije vidi da ispred sebe ima tim, onda je to veliko zadovoljstvo. To je naš "trejdmark". Odbrana postaje zaštitni znak", zaključio je Ðorđević.

Prijateljska utakmica između Srbije i Francuske na programu je sutra od 21 sat u KOMBANK areni, dok je za utorak planiran duel sa selekcijom Grčke od 20.15.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević: Francuzi najbolja moguća provera pred turnir

Izvor: Press, 24.Jun.2016

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je prijateljska utakmica sa Francuzima odlična provera pred start kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riju. . foto: tanjug.rs. Selektor...

Nastavak na Press...

Bjelica: Srbija mi je dala više, nego ja njoj

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2016, 09:29

Krilni košarkaš Minesote nije želeo da odgovara na kritike dela javnosti, koji ga osuđuje zbog toga što nije na pripremama reprezentacije....Sa aerodroma pravo na trening. Tako je selektor Srbije Aleksandar Đorđević najavio povratak Nemanje Bjelice u jato Orlova, tako se i ostvaruje. Ali, Minesotin...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.