Bjelica: Srbija mi je dala više, nego ja njoj

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jun.2016, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica: Srbija mi je dala više, nego ja njoj

Krilni košarkaš Minesote nije želeo da odgovara na kritike dela javnosti, koji ga osuđuje zbog toga što nije na pripremama reprezentacije...

Sa aerodroma pravo na trening. Tako je selektor Srbije Aleksandar Đorđević najavio povratak Nemanje Bjelice u jato Orlova, tako se i ostvaruje. Ali, Minesotin as neće moći da radi sa svojim drugovima, bar ne u meri kako bi on to želeo. Ipak, samo prisustvo jednog od najboljih igrača Evrope na treninzima Srbije značiće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mnogo za kompletnu ekipu, koja vrši poslednje pripreme pred novi duel sa Francuskom (21.00, Kombank Arena).

Dobra vest je da se Bjeličina upala nerva u desnoj nozi polako smiruje, što šalje pozitivan signal za povratak u nacionalni tim. Ako se obezbedi viza za Rio.

"Nije to ozbiljna povreda, ali je baš došla u nezgodnom trenutku, zbog reprezentacije i kvalifikacija", rekao je Bjelica za Sportski žurnal.

O prognozama kada bi konačno mogao da se vrati na parket u punom sjaju Bjelica nije želeo da govori previše.

"Teško je reći. Može da traje nedelju dana, a može i duže. Sve zavisi koliko će biti potrebno da noga ojača. Otkad sam došao u Minesotu počeo sam sa terapijama, a zatim i polako da ulazim u trenažni proces. Imam program koji sam dobio i radiću po njemu. Počeo sam malo i sa trčanjem, tako da oporavak ide po planu".

Mada nije želeo da obeća da će se vratiti još tokom kvalifikacija za Olimpijske igre, Bjelica je poručio da će sve vreme biti uz Orlove.

"Sa mnom će raditi kondicioni trener iz Minesote koji takođe dolazi u Beograd, pa će on zajedno sa trenerom iz reprezentacije raditi na mom oporavku. Trenutno još ne smem da radim s kontaktom. Veliki sam optimista i daću sve da igram na turniru, ako je to moguće".

Mada se odlazak u Rio ne dovodi u pitanje, u slučaju da se Orlovi kvalifikuju, iskusni univerzalac veruje da Srbija ima kvalitet koji je potreban za najviše ciljeve. Takođe bio je jako zahvalan svima koji mu pomažu i oporavku.

"Meni je u ovom trenutku najteže. Što se tiče Rija... Bože zdravlja, naravno da sam tu i da se radujem".

U jeku svih dešavanja u slučajevima Bobana Marjanovića i Nikole Milutinova, deo javnosti osuo je paljbu i po Bjelici i u pitanje doveli njegovu želju da igra za Srbiju...

"Iskren da budem, nije me pogodilo. Oguglao sam na takve stvari i nemam kome šta da se pravdam. Oni koji me poznaju znaju moju vezu sa reprezentacijom i ljudima u njoj. Ne pada mi na pamet da sada nekome objašnjavam da nisam u Americi na odmoru, već na terapijama. Rekao sam već davne 2009, a mogu i sada da ponovoim - meni je reprezentacija dala mnogo više, nego ja njoj", zaključio je Nemanja Bjelica razgovor za Sportski žurnal.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bjelica: Reprezentacija mi dala više nego ja njoj

Izvor: Mondo, 25.Jun.2016

"Rekao sam već davne 2009. godine, a mogu i sada da ponovim - meni je reprezentacija dala mnogo više, nego ja njoj..", kazao je Nemanja Bjelica koji je u petak stigao u Beograd kako bi bio sa ostalim košarkaškim reprezentativcima...Košarkaški reprezentativci Srbije pripremaju se za kvalifikacioni...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.