Izvor: RTS, 03.Dec.2020, 11:25

Deni Avdija: Otac Zufer me nije trenirao, ali me je naučio kako da gledam na košarku

Deveti pik na ovogodišnjm NBA draftu Deni Avdija, inače sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera, rekao je na početku trening kampa Vašington vizradsa da mu je otac puno pomogao u karijeri, ali ne kao trener.
On će posle zapažene klupske i reprezentativne karijere u Evropi, gde je igrama za Makabi iz Tel Aviva i selekcije Izraela sebe ”stavio na mapu”, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dalji razvoj nastaviti u najjačoj ligi sveta.

Nedavno su ga sa drafta ”pokupili” Vašington vizradsi, a u video predstavljanju svetskoj javnosti u noći drafta značajan deo pripao je i njegovom ocu Zuferu Avdiji, koji je ostavio veliki trag igrajući deset godina za beogradsku Crvenu zvezdu. A da li je trenirao Denija tokom njegovog košarkaškog razvoja?
"Moj otac me je naučio kako da gledam košarku i naučio me par trikova, ali nismo previše pričali o košarci. Više me je učio o ponašanju. Nije me mnogo maltretirao i trenirao, niti smo se nešto slagali na terenu, ali bio je sjajan otac”, rekao je Avdija junior odgovarajući na pitanje dopisnika RTS-a.
Na pitanje da li je pričao sa nekim srpskim NBA igračima, Deni je odgovorio odrično.
"Što se tiče Jokića, Bogdanovića i ostalih - nismo se čuli. Ali biće prilike da se sretnemo i radujem se što ću ih upoznati i što ćemo imati prilike da razmenimo iskustva s obzirom da dolazimo iz sličnih mesta", rekao je on.
”Čarobnjaci”, koji su u trejdu sinoć iz Hjustona dobili Rasela Vetbruka, prvu utakmicu u NBA predsezoni igraju 13. decembra u Bruklinu protiv Netsa, a onda im u goste 17. i 19. decembra dolazi ekipa Detroita.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TATA JE BIO PONOSAN, A JA PREDSTAVLJAM I SRBIJU Deni Avdija pričao o našoj zastavi koju je nosio na NBA draftu!

Izvor: Kurir, 03.Dec.2020

Sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije Deni oduševio je sve Srbe kada je na ceremoniji NBA drafta rekao da je njegov otac rođen na Kosovu u Srbiji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.