Deca sa KiM i Republike Srpske navijala za Orlove u Atini

Izvor: RTS, 16.Avg.2019, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca sa KiM i Republike Srpske navijala za Orlove u Atini

Deca iz enklava, sa juga i severa Kosova i Metohije zajedno sa mališanima iz Republike Srpske bodrila su sa tribina košarkašku reprezentaciju Srbije u atinskoj "OAKA areni".
Deca sa KiM i Republike Srpske navode da je atmosfera na utakmici prelepa, da su srećna jer imaju priliku da reprezentaciju Srbije gledaju uživo. 

"Veoma sam srećan što sam ovde. Do sada nisam imao priliku da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uživo gledam košarkašku reprezentaciju Srbije", navodi mališan sa KiM.
Mališani iz Republike Srpske navode da uvek podržavaju reprezentaciju Srbije.
"Mi stalno navijamo za Srbiju, ali ovo nam je prvi put da navijamo uživo i da gledamo košarku", navodi mališan iz Republike Srpske. 
Mališani sa KiM i Republike Srpske su na početku utakmice, zajedno sa košarkašima Srbije, zapevali himnu Bože pravde, a zatim sa prisutnim Grcima pružili podršku reprezentaciji Srbije.
U toku utakmice mališani su zapevali – Kosovo je srce Srbije i Srbi i Grci braća zauvek.
Deca iz enklava, sa juga i severa Kosova i Metohije zajedno sa mališanima iz Republike Srpske letnji raspust provode u kampu Sveti Andrej kraj Atine.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju uz podršku grada Atine organizovala je letovanje za 106-oro dece, a tokom boravka mališani će obići znamenitosti grčke prestonice i upoznati se s njihovom kulturom. 
Košarkaši Srbije savladali su Tursku sa 87:72 u prvoj utakmici na Akropolis kupu. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.