Cvetković: “Trijumf u Smederevu kolektivna zasluga”

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2016, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: “Trijumf u Smederevu kolektivna zasluga”

Trener košarkaša Konstantina Marko Cvetković izrazio je zadovoljstvo nakon 14. pobede njegovog tima ove sezone.

U uzbudljivoj utakmici odigranoj na otvaranju 18. kola Košarkaške lige Srbije košarkaški kolektiv iz Niša je ostvario pravu kolektivnu pobedu. Petorica, od desetorice igrača koji su ulazili u igru, imala je dvocifreni učinak, a ekipa Smedereva nije znala sa koje pozicije joj preti veća opasnost, jer kako je utakmica odmicala, broj raspoloženih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << košarkaša u redovima Nišlija bio je sve veći.

Solidna naša igra i jako bitna pobeda. U utakmicu smo ušli stidljivo i po malo hladno, ali kasnije smo se zagrejali i ušli u ritam. Prva četvrtina je odigrana loše, ostale tri dosta bolje, u kojima smo dosta dobro trčali i bili efektni u kontranapadima. Raduje me doprinos velikog broja igrača i voleo bih da to bude slučaj i u nastavku prvenstva, kao i u Kupu i eventualnoj Superligu. Trijumf u Smederevu sa punim pravom nosi prefiks timski - rekao je Cvetković.

U narednom kolu Konstantin će u petak dočekati Mladost iz Zemuna, a taj meč će prenosti TV Arena sport.

Izvlačanjem parova u Kući košarke u utorak 2. februara biće određeni parovi 1/4 finala finalnog turnira Kupa koji je na programu od 18. do 21. februara u Čairu.

Ekipe će biti podeljene u dva šešira. U prvom će biti učesnici ABA lige - Crvena zvezda, Partizan, Mega Leks i Metalac, dok će drugi šešir činiti KLS ekipe - FMP, Konstantin, Borac i Smederevo.

U jednoj od ranijih izjava Cvetković je u svom stilu prokomentarisao koju ekipu bi za takmaca:

Ne razmišljam o Kupu, fokusiran sam samo na narednu utakmicu. Ako bih morao da odgovorim, neka to ne bude Zvezda, sa ostalima makar može da se igra - kratak i jasan bio je strateg Konstantina.

Trofej Kupa, popularnu "Žućkovu levicu" brani ekipa Crvene zvezde, koja je u prošlogodišnjem finalu u Čairu savladala ekipu Mega Leksa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.