Bronzani Leskovčani u Rusiji

Izvor: juGmedia, 30.Maj.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronzani Leskovčani u Rusiji

Na Internacionalnom univerzitetskom prvenstvu u košarci koje je održano u Moskvi od 18. do 24. maja, Srbiju je predstavljao Niški univerzitetski tim, u kojem su se našla i dva Leskovčana, Stefan Stojiljković i pomoćni trener Miodrag Kocić.

Srbija se u grupnoj fazi našla u grupi sa Estonijom i Kazakstanom koje su sa lakoćom savladali rezultatima 77:64 i 45:97, dok su u četvrtini finala pobedili ekipu Ukrajine rezultatom 77:68.

U polufinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << takmičenja, naši košarkaši su izgubili od selekcije Belorusije nakon produžetaka i veoma neizvesne završnice, rezultatom 79:74, pa su u borbi za treće mesto savladali selekciju domaćina Rusije rezultatom 85:81.

Na turniru se našlo ukupno dvanaest selekcija univerziteta iz Evrope i Azije.

“Kao igraču ovo je za mene bilo veoma veliko i značajno iskustvo, koje će mi veoma značiti za nastavak karijere. Organizatori su se trudili i uspeli u tome da nas na što bolji i lepši način ugoste. Naš uspeh je veoma veliki samim tim što je ekipa bukvalno sastavljena na dva dana pred polazak za Moskvu, kazao je za Jugmediu Stefan Stojiljković.

Dodaje da mnogi igrači čak  nikada nisu igrali zajedno, ali  da su svojim zalaganjem i kvalitetom osvojili Bronzanu medalju, uz pomoć stručnog štaba koji je na čelu vodio mladi i ambiciozni trener i dugogodišnji igrač Marko Cvetković – Bingo.

Pored njega u stručnom štabu su se našli i profesori fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Dragana Berić , Miodrag Kocić i Dragan Radovanović, koji se starao o zdravlju i oporavku igrača.

 “Na Internacionalnom nivou smo pokazali da smo mi košarkaška nacija, i da je Niški košarkaški univerzitetski tim sa zadnja tri velika evropska i svetska takmičenja doneo dve medalje. Zadovoljan sam zalaganjem i radom naših igrača na ovom prvenstvu. Cilj pre polaska na prvenstvu nam je bio polufinale koji smo prebacili osvajanjem trećeg mesta”, istakao je trener Kocić.

Ono što im je nedostajalo za osvajanje zlata, jeste kako kaže Kostić, više vremena za pripreme i uigravanje, ali da u narednom periodu očekuju da našu državu i univerzitet predstavljaju i na evropskom prvenstvu u Portugalu koje se održava ovog leta, i da ukoliko dođe do toga, ekipa će biti bolje i ozbiljnije pripremljena.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.