Brejk Majamija u Bostonu – Batler igra košarku karijere!

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 08:00

Brejk Majamija u Bostonu – Batler igra košarku karijere!

Fenomenalni Džimi ubacio 35 pooena u "TD Gardenu", 20 u drugom poluvremenu, Hit dao 46 u 3/4 - za vođstvo u finalu Istoka

Košarkaši Majamija nastavljaju da briljiraju u doigravanju. Ekipa koja je regularni deo sezone završila na osmoj poziciji povela je u finalu plej-ofa istočne konferencije protiv Bostona "brejkom" u Masačusetsu - 123:116.

Još jednom je apsolutno prva violina ekipa Erika Spolstre bio nezadrživi Džimi Batler koji je plesao u "TD Gardenu", Seltiksima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << isporučio 35 poena i doneo svom timu prvo slavlje u okršaju sa Tejtumom i družinom.

Džimi je ovog puta "kliknuo" u drugom poluvremenu, kao i čitava ekipa sa Floride koja je u trećoj deonici ubacila rekord franšize kada je reč o poenima u jednoj četvrtini u doigravanju - Majami je zatrpao koš rivala sa čak 46 poena u tom periodu!

Seltiksi, koji su na poluvremenu imali devet poena prednosti, bili su nokautirani - potpuno nemoćni da preokrenu situaciju u svoju korist posle furioznog udara Hita.

Džimi je naravno bio predvodnik tog uraganskog napadačkog talasa, saigrači su osetili da je ovo njegovo veče i "hranili" ga loptama a on je savršeno znao kako da ih smesti kroz obruč.

Batler je posle meča istakao timsku igru kao najveći kvalitet ekipe i naravno poverenje koje saigrači imaju u njega.

"Igram na izuzetnom nivou jer mi saigrači omogućavaju da igram tako. Ne limitiraju moju igru, veruju mi i daju mi loptu, mislim da je to nešto što svaki igrač želi", rekao je Batler posle pobede".

Sa druge strane podbacio je Džejson Tejtum.

Lider Seltiksa možda jeste uništio Filadelfiju u polufinalu, možda je i ovog puta doneo svom timu 30 poena protiv Majamija, ali ga nije bilo nigde u poslednjoj deonici - frapantno zvuči podatak da nije uputio nijedan šut u 4/4?!

Ta činjenica je skupo koštala Boston, koji je morao da se oslanja na Brogdona i Brauna "u odsustvu" svog udarnog napadačkog aduta, ali Majami je do tada već bio odmakao.

Kod gostiju, osim Batlera, Adebajo je prednjačio napadački sa 20 poena dok su čak četvorica igrača donela po 15 poena - Vinsent, Strus, Lauri i Martin.

U redovima poraženog tima Braun je bio drugi najefikasniji sa 22 poena, Brogdon je dodao 19, Smart 13...

Naredni meč je za dva dana na istom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.