Bogdanović o povredi: Mnogi su igrali i sa većim bolovima od mojih! Moja je greška što nisam mirovao...

Izvor: MozzartSport.com, 02.Sep.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović o povredi: Mnogi su igrali i sa većim bolovima od mojih! Moja je greška što nisam mirovao...

"Bolovi se zaboravljaju, ima injekcija i tableta za smanjenje bolova. Moram da kažem, dobar smo klijent farmaceutske industrije svakog leta", našalio se selektor Đorđević

Nijednog trenutka selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević nije imao dilemu da li će na prvenstvo Evrope voditi ponajboljeg igrača Bogdana Bogdanovića, uprkos velikim problemima sa leđima, koji su mladu zvezdu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u usponu odvojili tokom dobrog dela priprema Orlova. 

Problemi i dalje postoje, ali nakon poslednje konferencije za medije pred odlazak u Berlin srpska košarkaška javnost može malo da odahne. Bogdan Bogdanović se oseća dobro.

"Bolje je, svakog dana je sve bolje", rekao je srpski strelac i odmah nastavio:

"Imam taj neki grč leđnih mišića, ne znam ni sam kako da opišem to. Treba da se radi terapija, da se opuštaju mišići, treba i odmora... Ali baš kao što je doktor Radovanović nedavno rekao - nema vremena za odmor. Nalazim se trenutno pod specijalnim tretmanom".

Međutim, doktor Radovanović otkrio je i da je Bogdanović imao slične probleme i na Evropskom prvenstvu 2013. godine.

"To je bilo pri kraju šampionata, ali u pitanju je bio drugačiji problem nego sada".

Na pitanje da li će moći da pruži svoj maksimum na predstojećem šampionatu, 23-godišnji bek je rekao:

"Tu sam, zato sam i prošao selekciju. Očekujem da kada budu krenule utakmice, da će biti mnogo bolje i lakše. Uzdam se u svoju motivaciju, želju i adrenalin. U svoje moći".

Bogdanović je otkrio i kada se susreo sa prvim bolovima u leđima, koji ga danas muče.

"Ne mogu da se setim tačno, ali mislim da je bilo posle utakmice sa Francuskom u Nansiju. Krenulo je malo-pomalo, pa onda sve jače... Moja je greška što nisam mirovao. Mnogi su igrali i sa većim bolovima od mojih, tako da nema opravdanja".

Zanimljivu šalu na račun povreda vrhunskih sportista imao je i selektor Aleksandar Đorđević.

"Svakog od njih nešto boli i svako od njih imao bi nešto da kaže, takav je vrhunski sport. Ali oni sve to prevazilaze. Bolovi se zaboravljaju, ima injekcija i tableta za smanjenje bolova. Moram da kažem, dobar smo klijent farmaceutske industrije svakog leta", našalio se Đorđević.

ZNAMO KOLIKO BI NAM ZNAČILO PRVO MESTO U GRUPI!

Grupna faza će biti izuzetno teška i neće biti vremena za uigravanje, kao što je to slučaj bio u Španiji prošle godine. Rivali su Španija, Italija, Turska, Nemačka i Island, a računica je jasna - najbolje je uzeti prvo mesto u grupi.

"Favorit u našoj grupi je Španija, ali mi znamo koliko bi nama značilo to prvo mesto, ali po našoj računici, time bismo izbegli Francuze u nekoj ranijoj fazi takmičenja, na primer u četvrtfinalu. To znam sada iz prve ruke".

A prvi protivnik na otvaranju šampionata biće - Španija.

"Dobro je što je to prva utakmica. Posle toga možeš da računaš dalje, znaš na čemu si. Fali im dosta igrača, ali mislim da su spremni za najveće izazove. Motivisani su kao i svi ostali. Kao što su rekli selektor, Marković i Teodosić, sve ekipe će biti jako motivisane, jer svi žele u Rio", zaključio je Bogdanović.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.