Bogdan za B92: Košarka prva ljubav

Izvor: B92, 31.Dec.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan za B92: Košarka prva ljubav

Pre dve godine bio je talenat pred kojim je mukotrpan put dokazivanja, a danas je momak o kojem se sa ushićenjem govori širom Evrope.

Bogdan Bogdanović bio je jedan od glavnih igrača u pohodu Srbije na svetsko srebro, vodio je Partizan do nove titule nacionalnog prvaka, partijama u Evroligi oduševio je sve koji košarku vole, a Finiks Sansi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << birali su ga sa 27. pozicije na NBA draftu.

Od ove sezone 22-godišnji Bogdanović nosi dres Fenerbahče Ulkera, a u novogodišnjem intervjuu za B92 razgovarali smo o počecima u Istanbulu, treneru Željku Obradoviću, kao i o predstojećoj Top 16 fazi. Dotakli smo se i situacije u Partizanu, odnosa sa ’Grobarima’, a Bogdan je govorio i o reprezentaciji, individualnom usavršavanju, NBA ligi, svojim uzorima...

Na početku sezone nije igrao na prepoznatljivom nivou, ali kako vreme odmiče, Bogdanović se sve komotnije oseća u timu Fenerbahčea, što se vidi i po njegovom učinku.

“Prošao je period adaptacije, ipak mi je ovo prvi inostrani klub, a u tim situacijama uvek je teško svima, ne samo meni. Imao sam tu sreću da mi pomažu saigrači i treneri, koji govore na mom jeziku i koji su me upozorili na to da će biti oscilacija u početku – rekli su mi da ne treba da klonem duhom, već da nastavim vredno da radim i da će sve doći na svoje mesto“.

Kompletan intervju koji je sa Bogdanom Bogdanovićem uradio Saša Ozmo pročitajte u rubrici "INTERVJUI".
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.